Bečka koncertna godina nudi za svakoga po nešto

Popis koncerata koji će se u 2013. godini održati u glavnom gradu Austrije je pozamašan, a ulaznice za neke od njih su već u potpunosti rasprodane, kao primjerice za koncert engleske skupine Mumford & Sons koji će se održati 7. ožujka u bečkom klubu Gasometer ili koncert popularne američke pjevačice Pink koji je najavljen za 9. ožujka u bečkoj Stadthalle
Ulaznice za koncert Eltona Johan koji će se održati 18. lipnja u bečkoj Stadthalle su tek puštene u prodaju tako da ljubitelji slavnog Britanca još uvijek nemaju razloga za brigu.
Mlade obožavateljice Justina Biebera će na svoje doći 30. ožujka u Stadthalle, dok je koncert Nelly Furtado najavljen za 8. ožujka, a održat će se u bečkom klubu Gasometer.
25. travnja slijedi koncert Ellie Goulding u WUK-u, dok će se nastup Lane Del Ray održati 19. travnja također u Gasometeru. 13. lipnja u Bečku Stadthalle stiže Alicia Keys, 11. lipnja Eric Clapton, nakon čeka 20. lipnja slijedi koncert Marka Knopflera. Za 9. srpnja je u Stadthalle najavljen koncert Rihanne, a poprište četiri velika open-air koncerta će biti bečki hipodrom Krieau koji će 27. svibnja ugostiti Bon Jovija, nakon čega 29. svibnja slijedi koncert Green Dayja. 29. lipnja će na istom mjestu gostovati Die Ärzte, a za 17. srpnja je najavljen veliki koncert Robbieja Williamsa.
Najuspješnija rock produkcija današnjice, „The Wall“ Rodgera Watersa je najavljena za 23. kolovoza na stadionu Ernst-Happel, dok će starija publika na svoje doći nastupima Alana Parsonsa (22. Ožujka, Gasometer) i Petera Gabriela (3. listopada, Stadthalle).

Ostaje još samo pričekati hoće li Rolling Stones za 2013. najaviti svoju svjetsku turneju i tim povodom svratiti i u Austriju.