Bečka izložba Riječanina Igora Eškinje

Bečki će izložbeni prostor Bank Austria Kunstforum u suradnji s kulturnom organizacijom KulturKontakt Austria od 21. siječnja do 6. ožujka predstaviti izložbu mladog hrvatskog umjetnika Igora Eškinje.

Igor Eškinja je rođen 1975. u Rijeci. Studirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, a diplomirao na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Umjetnik radove realizira direktnom intervencijom na zidovima ili podu izložbenog prostora.

Tako su i radovi koji će biti prikazani u Beču koncipirani isključivo za tu izložbu.

Njegove prostorne intervencije se nalaze na granici stvarnosti i imaginacije, materijalnog i nematerijalnog. Umjetnička sredstva koja primjenjuje u svom radu su jednostavna i prolazna – uz pomoć ljepljivih traka, elektronskih kabela ili čak prašine i pepela on stvara minimalne, no precizne instalacije u prostoru koje su izvedene nenametljivo i zahtijevaju sudjelovanje gledatelja.

Tako se na primjer ulična svjetiljka u vidu siluete pojavljuje na zidu, konture bazena stvaraju iluziju šupljeg prostora, tepih od prašine prekriva pod galerije i svakim ulaskom posjetitelja njegova ornamentika polako nestaje.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.hr
10.01.2010.