Bečka gradska vijećnica se pretvara u igraonicu

Bečka gradska vijećnica će se i ove godine tijekom zimskih školskih praznika, točnije od 8. do 11. veljače, pretvoriti u ogromnu igraonicu

Igraonica je organizirana u suradnji s inicijativom „spielebox“ koja tijekom cijele godine nudi mogućnost besplatne posudbe preko 5.000 društvenih igara te bečkim centrom za djecu i mladež „wienXtra“, a ulaz je besplatan za sve.
Svakim danom od 14 do 19 sati djeca skupa s roditeljima mogu posjetiti ovu neobičnu igraonicu, a mnogobrojne društvene i kompjutorske igre garantiraju zabavu za cijelu obitelj.
Pored samih igara djeca mogu uživati i u sportskim kreativnim radionicama, a program obuhvaća i kazalište lutaka, cirkuske i mađioničarske točke te nagradne igre. U okviri specijalnih radionica posjetitelji se mogu i sami iskušati i osmišljavanju vlastitih igara ili isprobati najpopularnije igre sezone kao što su npr. „7 Wonders“ ili „Helvetia“.
Ljubitelji kompjuterskih igara će također doći na svoje. Očekuju ih uzbudljive igrice kao što su Wii, PS3 ili Xbox 360, a dio posvećen kompjutorskim igrama je ove godine podijeljen na dvije dobne skupine, djecu od 4 godine i onu stariju tj. od 7 do 12 godina.
Ivana Ćosić
Compress Zagreb

Akademija-Art