low c kulinarisches erbe österreich

Ukoliko se naredni vikend (10.- 12. svibnja) nađete u Beču, nikako nemojte propustiti posjetiti Bečki gradski park (Stadtpark), gdje će upravo u tom razdoblju održati ovogodišnji Festival užitka (Genussfestival)

6. po redu Festival užitka će okupiti više od 150 izlagača raznoraznih gurmanskih delicija kao što su sir, kruh, kobasice, marmelada, slanina, bućino ulje, losos i sl., a neke od najzanimljivijih delicija koje svako valja kušati su i sir sa šafranom, sir od mlijeka vodenih bivola, žele od paprike ili liker od maka.

Jedno od glavnih težišta festivala su jela načinjena od sastojaka iz austrijskih nacionalnih parkova kao što raznovrsni namazi od divljeg začinskog bilja, okruglice od janjetine i odlični voćni sokovi, dok će na štandu s jelima s roštilja svoje savjete posjetiteljima nuditi austrijski i svjetski prvaci u roštiljanju.

056cfoto jobst

Bečki festival užitka se u petak i subotu može posjetiti od 10 tj. 12 do 21 sat, a u nedjelju skraćeno do 17 sati. A budući da se radi o istom vikendu kada se obilježava i ovogodišnji “Majčin dan”, nudi Vam se i izvrsna prilika da majci tamo kupite neki “jestivi” dar.