Bečki festival orijentaln​e kulture Salam.Orie​nt 2013.

zahra

Salam.Orient 2013

Već tradicionalni bečki festival pod nazivom Salam.Orient i ove će jeseni sve svoje posjetitelje u razdoblju od 9. do 31. listopada odvesti u daleki svijet orijenta

Publici će biti predstavljena glazba, ples i poezija orijentalnih kultura, a organizatori festivala kažu kako je cilj ovog festivala od samog njegovog početka prikazivanje bogatstva orijentalnog kulturnog blaga. Festival Salam.Orient želi dokazati kako je predodžba o orijentalnoj kulturi koju nosimo u svojim glavama ujedno i istinita i nije. Salam.Orient potiče na radoznalost, dijalog i razumijevanje.

Otvorenje ovogodišnjeg festivala održat će se 9. listopada u prostorijama bečke Diplomatske akademije predavanjem američkog znanstvenika profesora Ousmanea Kanea na temu “Politički islam u Zapadnoj Africi i zapadnjačke intervencije”.

Vrhunac ovogodišnjeg festivala zasigurno su nastupi bendova kao što su Taksim Trio iz Turske (17.10., Konzerthaus), kineske formacije Dawanggang (18.10., Sargfabrik), iranskih glazbenika Cyminology i Choub (18.10., Porgy & Bess) te indijskog orkestra Bollywood Masala Orchestra (31.10., Theater Akzent).

Festivalski program obuhvaća i veliki broj glazbenih i plesnih radionica za djecu i odrasle, a više informacija o samom programu možete naći na: www.salam-orient.at