Skip to content

Beč – Listopad u znaku dizajna

Nakon uspješnog završetka bečkog tjedna dizajna "VIENNA DESIGN WEEK" koji se ove godine održao od 1. do 10. listopada na čak šezdeset gradskih lokacija te je obuhvatio 113 programskih točaka i privukao 26.000 posjetitelja, Beč i dalje ostaje u znaku dizajna

 

Tako će se u bečkom Hofburgu od 14. do 17. listopada održati sajam unutarnjeg stambenog dizajna "WOHNDESIGN Wien" koji će u imperijalnom okruženju predstaviti najnovije radove stotinjak austrijskih i međunarodnih dizajnera, proizvođača namještaja te stilista.
U centru ovogodišnjeg sajma se nalazi uređenje kupaoničkih prostorija, a kao gost dizajner je najavljena dizajnerska legenda Peter Maly.
Gotovo istovremeno se u prostorijama bečkog Muzeja primijenjene umjetnosti "MAK", točnije od od 15. do 17. listopada ove godine, održava sedmi po redu međunarodni sajam namještaja, mode i nakita pod nazivom “Blickfang” koji se svake godine održava još i u Tokiju, Zürichu, Stuttgartu te Baselu.
No i program bečkog gradskog muzeja "Wien Museum" će od 7. listopada ove do 9. siječnja iduće godine biti posvećen dizajnu. Izložba pod nazivom "2000-2010. Bečki dizajn" predstavlja odabir radova mlade bečke dizajnerske scene.
Predstavljeno će biti osam dizajnerskih studija kao što su "EOOS", "Marco Dessi" "dottings" ili "Walking Chair". Riječ je o prvoj bečkoj izložbi koja nudi uvid u signifikantne bečke dizajnerske radove 21. stoljeća.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.hr
13.10.2010.

 

 

 

See also  Lea Vidaković: Splendid Isolation