Neslužbeno smo doznali da je ubojica Selene Margarit Graciano Macedo (31) Splićanin Edi M. (28)

Navodno je riječ o pomoćnom građevinskom radniku, bauštelcu iz kvarta Smrdečac, koji je na Marjanu presreo Meksikanku te je odvukao do jame gdje joj je kuhinjskim nožem prerezao vrat. Zašto je tako brutalno ubio djevojku, ne zna se.
Kako navodi policija, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je uhićeni u park-šumi Marjan presreo Selenu kojoj je samoljepljivom trakom vezao ruke i usta te je odnio na skrivenu lokaciju. Tamo ju je djelomično razodjenuo te joj kuhinjskim nožem zarezao vrat od čega je Selena iskrvarila. Nakon toga je mrtvo tijelo prekrio zemljom i granama, a njene osobne stvari, nož kojim je počinio ubojstvo te sportsku majicu ubacio je u svoj ruksak koji je odbacio nedaleko od mjesta događaja, a koji je pronađen u pretrazi terena.
Edija M. u petak je policiji prijavila njegova susjeda. Ubojica je navodno posjedovao dres AC Milana kakav je pronađen u blizini tijela. Natpis na leđima Reksi nije bio njegov nadimak, kako se u početku pretpostavljalo u medijima, nego je riječ o imenu njegova psa. Kako se pretpostavlja, obitelj Edija M. znala je da je on ubojica od trenutka kada je policija u medijima objavila fotografiju spornog dresa. Dakle, nekih mjesec danas živjeli su sa spoznajom da je njihov sin i brat ubojica, ali nisu ništa prijavili policiji.
Edi M. inače je već prijavljivan zbog dva imovinska kaznena djela, a policija je nakon susjedine prijave uzela njegov DNK i otiske prstiju koji su se, neslužbeno doznajemo, poklopili s tragovima nađenim na mjestu samog zločina.
Motiv stravičnog zločina zasad je nepoznat. Edi M. navodno je uredan i pristojan mladić koji nikada nije imao nasilne ispade. Kako smo doznali, i policajci koji su ga priveli na obradu ostali su iznenađeni njegovom pojavom jer se smatralo da je ubojica psihički rastrojena osoba koja bi mogla biti beskućnik ili neki "klošar".
Podsjetimo, Selena je nakon četiri dana potrage pronađena mrtva na splitskom Marjanu. Bila je zakopana na dubini od pola metra, a ubojica joj je prerezao vrat nožem. Policija je obavila nekoliko stotina obavijesnih razgovora, a u ruksaku pronađenom na Marjanu, 20-ak metara od njezina tijela, bio je dres NK Milana s natpisom na leđima, krvavi nož, selotejp, dva sendviča, fotoaparat…

Foto: Especial