Bashar al-Assad: Sirija je u ratnom stanju

– Mi smo u stanju rata, u svakom smislu te riječi. Naša politika mora biti orijentirana na pobjedu – riječi su koje je u utorak izrekao sirijski predsjednik Bashar al-Assad tijekom obraćanja novouspostavljenoj vladi, piše CNN

Pozivajući na jedinstvo, Assad je od ministara zatražio da se klone ekonomskih unija sa zapadnim državama te da ih pokušaju uspostaviti s onima na istoku i jugu te zemljama Latinske Amerike i Afrike.

– Naš je problem što smo uvijek sa Zapadom, a primijetili smo da on uzima, a nikad ne daje – istaknuo je Assad u govoru koji je izravno prenosila režimska državna televizijska postaja Ikhbariya TV. Nekoliko sati kasnije naoružani napadač upao je u prostorije dotične postaje i raznio sobu u kojoj su boravili novinari. BBC navodi da je u napadu sedam ljudi izgubilo živote.

Formiranje nove vlade kritizirao je vođa oporbe George Netto koji smatra da je ”bilo kakva promjena u vladi lažna ako je provedena pod istim režimom i upravom”.
Jučerašnji dan u Siriji obilježio je i prvi otvoreni sukob u predgrađu glavnog grada Damaska u kojem su živote izgubile 33 osobe, dok je u ostatku zemlje stradalo još 80 ljudi.

Foto: SANA
Izvor: TLI / Vecernji.hr

Akademija-Art