Baseball jakne obavezan odjevni komad ovog proljeća

baseball

baseball

Bez sumnje su jedan od najsnažnijih modnih imperativa ove sezone, a u prilog tome ide činjenica da se već sada nose i na domaćim ulicama.

Baseball jakne postale su “must-have” komad u rekordnom vremenu! Poznate su nam iz američkih filmova u kojima ih najčešće nose igrači bejzbola i studenti, a zahvaljujući modnim dizajnerima koji su upravo te jakne nametnuli kao trend, sada ih nosi cijeli svijet. Modne kuće poput Alexandera Wanga i Proenze Schouler u svoje kolekcije uključile su reinterpretacije američkog klasika – baseball jakne.

Kada su u pitanju poznate dame, Rihanna i Rita Ora među prvima su prihvatile trend hip-hop stila i baseball jakni. Ove jakne odličan su komad odjeće, jer mogu zadovoljiti različite modne ukuse. Bilo da volite sportski, casual, ili poslovni stil, bez problema će se uklopiti u vašu garderobu. Bitno je samo da pažljivo odaberete željeni materijal, boju i veličinu modela i baseball jakni spremna je za sve prilike, gdje god se nalazili.

baseball-2

Ukoliko još uvijek niste nabavili svoju baseball jaknu, svakako požurite, a inspiraciju potražite u našim prijedlozima i pogledajte kakve baseball jakne predlažu dizajneri.