Baldasar: Šuker nije korektan

baldasar

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ocijenio je nekorektnom nedavnu izjavu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera u kojoj je on najavio da će za domaćina EP-a 2020. kandidirati Zagreb te poručio Šukeru kako Split ima bolje klimatske uvjete, a i stadion Poljud je lakše obnoviti.

Čini se da je Šuker zaboravio da je predsjednik HNS-a i taj se savez ne bi trebao ponašati kao da je zagrebački nogometni savez. U HNS-u su imali saznanja da su ministar sporta Željko Jovanović i Vlada RH daleko skloniji da domaćinstvo EP-a dobije Split, izjavio je Baldasar na konferenciji za novinare.

Prema Baldasarevim riječima HNS bi trebao razmišljati o teritoriju Republike Hrvatske, a ne isključivo o jednom gradu. Prema njegovom tumačenju Split je primjereniji za domaćinstvo i zbog toga što je poznat kao sportski grad, a Poljud i njegova okolica bi se mogli obnoviti za samo desetak milijuna eura.

Baldasar je najavio kako će poslati dopis resornom ministarstvu i zamoliti za pomoć da se Split kandidira kao grad domaćin EP-a.

Ako su oni u HNS-u nekorektni, onda se i mi možemo napraviti ludi i izravno se kandidirati pa neka onda Šuker kaže kako ne želi da se EURO igra u Splitu i da je protiv kandidature Splita, a to bi, prema mojem mišljenju, bilo protiv grada Splita, poručio je Baldasar.

Prema pravilima UEFA-e gradovi koji žele biti domaćini EP-a 2020., a kojeg će zajednički organizirati više zemalja, moraju za kandidaturu imat podršku Vlada svojih zemalja, a Baldasar je naglasio kako HNS nema podršku Vlade RH da Zagreb bude grad domaćin tom natjecanju.

Na upit hoće li su usprotiviti odigravanju neke od utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije u lipnju ove godine u Splitu, koje je vodstvo HNS-a najavilo da bi se mogle odigrati na Poljudu u pripremama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Baldasar je odgovorio niječno.

Neka igraju na Poljudu, ipak je to hrvatska nogometna reprezentacija. Ako želimo biti bolji od njih u HNS-u onda se ne možemo ponašati kao oni, izjavio je Baldasar.

Baldasar je također zamjerio HNS-u što su odbacili prijedlog Splitsko-dalmatinske županije da se kamp hrvatske nogometne reprezentacije gradi na području Baške Vode, a ne na Sveticama u Zagrebu kako je to nedavno najavio Šuker.

Splitsko-dalmatinska županija je dala korektan prijedlog, ali oni na to uopće nisu odgovorili, naglasio je Baldasar. (Foto: Tom Dubravec/CROPIX, HRT)