Autor “Mižerje”: Na Eurosong čekao sam čak dvadeset godina

Sretan sam i zahvalan HRT-u što je baš moju pjesmu izabrao da predstavlja Hrvatsku na Eurosongu 2013. S klapom ću pokušati donijeti Hrvatskoj što bolji plasman. Silno želim da se upravo to i dogodi s obzirom na loš plasman u proteklih nekoliko godina – kaže Goran Topolovac (38) iz Duge Rese, autor “Mižerje” koja će nas u svibnju predstavljati na Eurosongu

Vjera i ljubav
Riječ je o laganoj, ljubavnoj pjesmi, priči o čovjeku koji u životu nema ništa osim vjere i velike ljubavi prema ženi koju voli. Topolovac, priznaje, nije se nadao takvom uspjehu, a pjesmu je poslao na nagovor prijatelja.
– Svoj uspjeh posvećujem svim neafirmiranim autorima u ovoj zemlji koji se trude isplivati na površinu. I sam sam to bio do sada. Moja poruka njima je: “radite, šaljite pjesme na festivale i radiopostaje, gdje god možete” – kaže autor koji svira klavijature u karlovačkoj grupi 047.
Na glazbenoj je sceni desetak godina kao skladatelj, izvođač i autor tekstova. Osim što se bavi glazbom, 12 godina radi u istoj karlovačkoj tvrtki. “Mižerja” je, kaže, namjenski rađena za klapu, no kao interpretatora volio bi vidjeti Tedija Spalata.
San o pozornici
– Ne bismo solo pjevača s pratnjom, nego baš klapu. Već smo odabrali ljude koji bi je sačinjavali, međutim teško je uskladiti obveze jer jedan pjeva u splitskom HNK, drugi je liječnik, pa sad tražimo novu, jednako dobru postavu – otkriva Velimir Đuretić, član žirija za odabir naše pjesme predstavnice.
I dok je pjesma sad u rukama Nikše Bratoša koji će je aranžmanski prilagoditi eurovizijskim standardima, Topolovac kaže da su mu se ostvarili snovi jer o svom nastupu na Eurosongu maštao je i kao 12-godišnjak.
– A kad je Tony Cetinski pjevao “Nek’ ti bude ljubav sva”, bio sam u vojsci. Imali smo izlazak i s prijateljima sam gledao Euroviziju. Tada sam rekao da dok god ja ne odem ne Eurosong, nećemo pobijediti – prisjeća se.
Foto: Privatni album
Izvor: Vecernji.hr