Autogeni trening i učenje jezika u CeKaTeu

gruden

Centar za kulturu Trešnjevka i tijekom listopada nastavlja s upisima u nove programe i kreativne radionice. Upisi su u tijeku za sve oni koji su odlučili kako je pravo vrijeme za autogeni trening, a koji vodi prof. dr. Vladimir Gruden. Početak ciklusa, koji traje mjesec dana, je 15. listopada, a trening će se održavati utorkom i srijedom od 18.30 do 19.30 sati.

Autogeni trening je metoda utjecaja na fizičko tijelo – snagom predočavanja, dakle akcijom psihičkog tijela. Temeljna bit autogenog treninga nalazi se u koncentraciji na popuštanje napetosti, odnosno utjecaju na samoga sebe. Primjenjuje se individualno i grupno, a koristi se radi uklanjanja funkcionalnih poremećaja u radu nekih organa i stanja napetosti. Osim terapijskih, važni su i pozitivni učinci što se postižu i kod zdravih ljudi, a očituju se u povećanju psihičke i tjelesne svježine i spremnosti za rad. U najnovije vrijeme autogeni trening ušao je u skupinu aktivnih autosugestivnih i oslobađajućih sustava vježbi.

Želite li pak obnoviti svoje znanje engleskog jezika, pridružite nam se i u ugodnoj i poticajnoj atmosferi uz izvornog govornika oslobodite se barijera i postignite vještinu u komunikaciji .

Uz tečaj engleskog jezika u CeKaTeu se može učiti i talijanski jezik, a početni tečaj koji je namijenjen odraslima organiziran je od 10. listopada.