Skip to content

Armstrong je varao, ja sam čist

Chris-Froome

Vodeći biciklist na ovogodišnjem Tour de Franceu, Britanac Chris Froome naprasno je napustio konferenciju za novinare zbog učestalih pitanja o dopingu

Jučer sam ostvario najveću pobjedu u karijeri, a novinari me samo pitaju o dopingu, rekao je Froome koji je u nedjelju slavio u 15. etapi Toura koja je cilj imala na vrhu uspona na Mont Ventoux. Šest dana prije završetka Toura Froome ima velikih 4:14 minuta ispred drugog Nizozemca Baukea Molleme.

Tijekom konferencije za medije Froomeu su postavljana neugodna pitanja vezana za doping i Lancea Armstronga, kojemu je ranije ove godine nakon priznanja da je koristio nedopuštena sredstva oduzeto svih sedam pobjeda na Touru.

Nije pošteno da me uspoređujete s Lanceom. On je varao, a ja sam čist. Kraj priče. Dosta. Žalosno je da dan nakon moje najveće pobjede govorimo o dopingu. Optužujete me da sam lažljivac i varalica, a to nije pošteno, dodao je Froome prije odlaska iz dvorane.

Froome je prošle godine zauzeo drugo mjesto na Tour de Franceu iza sunarodnjaka i momčadskog kolege iz momčadi Sky Bradleyja Wigginsa, koji ove godine ne nastupa na najvećoj biciklističkoj utrci na svijetu.

Danas je na Touru slobodan dan, a utrka se nastavlja u utorak 16. etapom od Vaison la Romainea do Gapa (168 km). (Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Getty Images, HRT)