”Arktik” oduševio velike i male!

arktik

arktik

Sinoć je u multipleksu CineStar Arena IMAX održana premijera dokumentarnog filma Arktik, velike avanture o životu na samom vrhu svijeta, a prekrasni krajolici i nikad do sad snimljeni prizori obitelji polarnih medvjeda oduševili su sve prisutne

Film je sniman tijekom 4 duge, hladne godine, a glazbu za film napisao je sam Paul McCartney. U originalnoj verziji filma tekst pripovijeda Meryl Streep dok je u hrvatskoj verziji tu ulogu preuzela Lela Margitić.

Redatelj Greg MacGillivray poveo je gledatelje do najviših vrhova svijeta svojim filmom Everest i uronio ih u dubine filmom The Living Sea. Njegova najnovija velika avantura vodi nas na mjesto ekstremnih uvjeta i čistih panorama koje oduzimaju dah, a koje će tek nekolicina vidjeti uživo.

Producent Shaun MacGillivray otkriva koji je pravi razlog snimanja filma i to isključivo uz pomoć posebne tehnologije: “Na Arktiku se suočavate s prirodom u najsurovijem obliku. Uvidite koliko je životinjama teško preživjeti i koliko je sve međusobno povezano. Nadamo se da će gledatelji filma Arktik ostati jednako zadivljeni kao ja i početi cijeniti to nevjerojatno područje koje sam imao sreću doživjeti tijekom četiri godine koliko je trajalo snimanje ovog filma.”

Jedna je obitelj medvjeda postala središtem filma Arktik kad su filmaši slučajno naišli na mladu majku s dvoje mladunaca koji su, za razliku od ostalih, izgledali potpuno nezainteresirani za kamere i ekipu.

Na prvi pogled sve izgleda beskrajno i neuništivo. No, redatelj želi upozoriti: “Svi znaju da se planet mijenja, ali možda ne znaju da se Arktik mijenja dvaput brže. Za životinje i ljude koji tamo žive te su promjene već donijele velike nevolje i mogle bi ugroziti njihove živote.” (Youtube, MojTv.hr)

Film počinje s redovitim prikazivanjem od 30. svibnja.

{youtube}j_R2JU4Bkgw|500|400|0{/youtube}