Žarko Primorac ulazi u NO MOL-a?

 

Žarko Primorac radio je na vodećim položajima u industriji, bankarstvu i državnim institucijama

Na godišnjoj generalnoj skupštini mađarske naftne kompanije MOL odlučivat će se o imenovanju hrvatskog ekonomskog stručnjaka Žarka Primorca za člana Nadzornog odbora te grupe.
 
Ovaj korak mogao bi učvrstiti energetsku suradnju između RH i Mađarske te njihovih dviju strateških kompanija. Nominacija pokazuje i evoluciju regionalne energetske politike čiji su glavni nositelji RH i Mađarska, istaknuto je iz MOL-a.

Žarko Primorac radio je na vodećim položajima u industriji, bankarstvu i državnim institucijama. Iz MOL-a podsjećaju da se Primorac nalazio na nekoliko vodećih položaja u energetskim tvrtkama u razdoblju od 1964. do 1981. godine, da je od 1981. do 1984. bio predsjednik Gospodarske komore u Sarajevu, od 1984. do 1992. bio je na funkciji zamjenika predsjednika, potom i potpredsjednika poslovodnog odbora tvrtke Energoivest, a 1992. postao je ministrom financija Bosne i Hercegovine.

Nakon toga, od 1993. do 1997. Žarko Primorac bio je direktor tvrtke Inženjerski biro – revizija u Zagrebu, a karijeru je nastavio u tvrtki PricewaterhouseCoopers u Zagrebu kao viši savjetnik, član Uprave i direktor te specijalni savjetnik u razdoblju od 1997. do 2002. Do 2003. radio je kao specijalni savjetnik u Erste banci, a od 2002. obavlja funkciju počasnog regionalnog predsjednika konzultantske kuće Deloitte.

Primorac je u veljači ove godine postao član Nadzornog odbora HEP-a.


Foto: Politikaplus.com
Izvor: HRT

Akademija-Art