Skip to content

Šaptač psima

Izluđuje li vas vaš pas? Je li agresivan, nervozan, bojažljiv ili jednostavno napet? Ili možda mislite da imate idealnog kućnog ljubimca, samo biste željeli s njim ostvariti odnos koji bi vam donosio više zadovoljstva? Želite mu ući u glavu, razmišljati kao on, stvoriti bliskiju vezu? Ako ste potvrdno odgovorili na neko od navedenih pitanja, na pravom ste mjestu.

Svatko tko je gledao Cesara Millana i vidio kako radi sa psima u emisiji “Šaptač psima”, shvaća da je riječ o jedinstvenome čovjeku koji se ne boji političke nekorektnosti, koji govori o ulozi vođe u odnosu prema psima, te se ne ustručava korigirati psa kad je potrebno. Zahvaljujući njegovu šarmu, čak i najtvrdokorniji vlasnici počinju slušati i pokazivati sklonost promjenama. U ovoj knjizi Cesar s čitateljima dijeli mudrost stečenu kroz cjeloživotno iskustvo života i rada sa psima – među kojima su bile i tisuće izgubljenih slučajeva koje je tijekom godina rehabilitirao.

Cesar Millan rođen je 1969. godine u Meksiku. Već tada, kada se kao mail stalno družio s psima dobio je nadimak El Perrero (dječak pas). Kako bi ostvario svoj veliki san rada s ljubimcima, u 21. godini je ilegalno (što mu ne možemo zamjeriti), bez igdje ikoga, emigrirao u SAD i zaposlio se kao groomer (u žargonu onaj koji se brine oko psa, njegovog liječenja i uljepšavanja). Zaposlio se kao uljepšivač pasa i radio je sa većinom agresivnim psima. U međuvremenu, u Los Angelesu otvara Centar za psihologiju pasa (Dog Psychology Center) i specijalizirao se za rad sa velikim psima. Popularan televizijski “Šaptač psima” postao je 2002. kada je snimio emisiju koji prati njegov odgoj problematičnih pasa te vlasnika koji od njega uče.

See also  Međunarodna uspješnica: monografija Alfred Freddy Krupa