Antun Kikaš primljen u članstvo na godišnjoj Skupštini DHK HB

U subotu, 9. lipnja 2012., održana je redovita godišnja Skupština Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne
 
Skupština je protekla radno i učinkovito, u Domu hercega Stjepana Kosače, Galerija kraljice Katarine u Mostaru, a središnji interes članova i medija zaokupila je godišnja književna nagrada Antun Branko Šimić, koja je ove godine (između 27 naslova) dodijeljena s. Mariji od Presvetog Srca – Anki Petričević za knjigu stihova Pjesme srca. Odluku prosudbene komisije pročitao je Predsjednik komisije Josip Milić, a dr. sc. Miljenko Buljac, kratko se osvrnuo na rad istaknute književnice.
U užem izboru za nagradu Antun Branko Šimić našla su se i djela Tomislava Marijana Bilosnića, Željka Kocaja, Radice Leko, Miljenka Stojića, Drage Šaravanje, Drage Štambuka i Mile Vlašić.
U redoslijedu Skupštine, prvo je Predsjednica DHK HB, Marina Kljajo Radić pozdravila nazočne i zamolila za minutu šutnje za sve preminule članove DHK HB i njihove obitelji, nakon čega je prof. dr. sc. Antun Lučić ukratko rekao o kolegi, preminulom sveučilišnom profesoru Stojanu Vrljiću.


Lovrić i Bilosnić

Radno predsjedništvo je uspješno vodilo sastanak: Fabijan Lovrić, Ljubo Krmek i Mira Jezerčić (zapisničarka), te nakon utvrđenog kvoruma krenulo se predloženim i usvojenim dnevnim redom. Nakon usvojenih izvješća, isprika članova koji su opravdali svoj nedolazak, ispričali su se i mnogi politički dužnosnici pozvani na ovu Skupštinu.   

Prijedlog Tomislava Marijana Bilosnića da se u DHK HB primi pjesnik Anton Kikaš, Skupština je jednoglasno prihvatila.
Sudjelovanje u raspravama i prijedlozima, uzeli su književnici: Tomislav Marijan Bilosnić, Admiral Mahić, Petar Vulić, Ante Stanić, Sabahudin Hadžialić, Mladen Vuković, Petar Milić…
Fabijan Lovrić

Akademija-Art