Ante Sanader na čelu Splitsko-dalmatinskog HDZ-a

Ante Sanader izabran za predsjednika Splitsko-dalmatinskog HDZ-a

 
Župan splitsko-dalmatinski i dosadašnji HDZ-ov povjerenik za županiju Ante Sanader uvjerljivo je pobijedio dvojicu kandidata na izborima
Glasovalo je 335 izaslanika, a Ante Sanader je dobio 210 glasova, bivši šef Županijskog odbora HDZ-a Živko Nenadić 54 glasa, a za Juraja Buzolića glasovao je 21 izaslanik. Šest listića bilo je nevažećih.
 
Antun Vidaković predsjednik Sisačko-moslavačkog HDZ-a
 
Novi predsjednik županijskog ogranka HDZ-a Sisačko-moslavačke županije postao je Antun Vidaković, gradonačelnik Novske. Protukandidati su mu bili dosadašnji predsjednik županijskog ogranka saborski zastupnik Ivan Šantek iz Gline i načelnik Općine Sunja Josip Kozarić. Od ukupno 261 delegata izborne skupštine za Vidakovića je glasovalo 137, Šantek je dobio 98, a Kozarić 24 glasa.
 
Kalmeta protiv Sinovčića
 
Božidar Kalmeta i Reno Sinovčić napokon će okušati snage u lokalnoj HDZ-ovoj političkoj areni. Redovita izborna skupština Županijskog odbora zadarskoga HDZ-a upravo je u tijeku, a oba kandidata prikupila su 30 potpisa izaslanika, koliko je potrebno da potvrde svoje kandidature.

Kako je skupština zatvorena za javnost, pretpostavlja se da su Kalmeta i Sinovčić jedini kandidati. Osim izbora predsjednika birat će se i 33 člana Županijskog odbora, pet članova Nadzornog odbora te 50 izaslanika za 15. opći izborni sabor HDZ-a. Rezultati izbora trebali bi biti objavljeni kasno poslijepodne.

Kalmeta – Sinovčić: Bez pozdrava na svečanoj sjednici

Nije nikakav dan D, danas je redovita izborna skupština. Kandidirat ću se za predsjednika Županijskog odbora i očekujem veliku potporu izaslanika i pobjedu, izjavio je Kalmeta. Isto vjeruje i Sinovčić. Nada se da će birači prepoznati novu struju i čovjeka koji je demokrat – te zaokružiti njegovo ime. 

Foto: Miranda Cikotić / Pixell
Izvor: HRT

Akademija-Art