Anne Frank u bečkom muzeju voštanih figura

Madame Tussauds Anne Frank

Madame Tussauds – Beč

Bečki muzej voštanih figura Madame Tussauds koji je otvoren u travnju 2011. godine od jučer je bogatiji za još jednu atrakciju. Riječ je o voštanoj figuri Anne Frank. Židovska djevojčica koja se pred nacionalsocijalističkim režimom zajedno sa svojim roditeljima skrivala u jednoj dvorišnoj zgradi u Amsterdamu je vodeći svoj dnevnik tijekom tog razdoblja napisala jedan od najupečatljivijih dokumenta tog vremena. Dnevnik koji je nađen nakon Annine smrti u koncentracionom logoru Bergen-Belsen postao je jednom od najčitanijih knjiga na svijetu.

Voštane figure Anne Frank do sada su mogle vidjeti u Madame Tussauds muzejima u Amsterdamu i Berlinu, a ova je izrađena specijalno za bečki muzej.

Bečki muzej trenutačno broji 75 voštanih figura, među njima i mnoge poznate austrijske ličnosti kao što su car Franjo Josip u njegova supruga Sisi, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Maria Terezija ili Gustav Klimt.

Izložbeni prostor obuhvaća 2.000 m2, a posjetitelje očekuju i interaktivni programi, u okviru kojih se s Albertom Einsteinom mogu natjecati u rješavanju testa inteligencije ili dirigirati s Johannom Straussom.

U muzeju su zastupljene i međunarodne filmske i glazbene zvijezde kao što su Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie ili Michael Jackson, no nisu izostavljeni ni slavni političari kao npr. Mahatma Gandi ili Nelson Mandela.

Donedavno su se posjetitelji mogli fotografirati i s tinejdžerskom zvijezdom Justinom Bieberom koji je prije nekoliko dana otputovao u Tokio. No, obožavatelji mlade zvijezde nemaju razloga za brigu, Justinova se figura tamo nalazi samo na privremenoj posudbi i u Beč se vraća već početkom prosinca.