Animafest pripremio izdašan program za djecu

animafest

animafest

Program za djecu i mlade obuhvaća dvanaest animiranih dugometražnih filmova prikladnih za djecu i mlade odabranih iz cjelokupnog festivalskog programa

Na Animafestu djeca imaju jedinstvenu priliku vidjeti drugačije animirane filmove od onih koji im se nude u redovitoj, najčešće komercijalnoj kinodistribuciji. Uz autorski pristup filmu, raznovrsnu animaciju i teme te festivalsku atmosferu, Animafest je pripremio i dvije zanimljive radionice (piksilacije i stop-animacije te izrade optičkih igračaka) na koje još uvijek možete prijaviti svoju djecu. I ove je godine aktivan Animafestov centar Pčelica u zagrebačkom Centru Kaptol, a novost su i dvije vrste Obiteljskih iskaznica koje omogućavaju ulaz na filmske projekcije za djecu i mlade za jedno ili dvoje djece u pratnji jednog roditelja. Ovogodišnji Animafest u vašem kvartu u Dubravi, Travnom i na Trešnjevci besplatno prikazuje film “Lota i tajna mjesečevog kamena” sinkroniziran na hrvatski jezik.

Krunu najzanimljivijih naslova čine višestruko nagrađivani i na hrvatski jezik sinkronizirani film o (nemogućem) prijateljstvu mišice i medvjeda “Ernest i Celestina” koji će i otvoriti Animafest, talijanska raskošna ekranizacija klasične priče o drvenom lutku, Pinocchio redatelja Enza d’Ala, jedan od najgledanijih japanskih filmova, “Djeca-vukovi” te “Slika”, očaravajući francuski animirani film u kojem se napeta radnja događa unutar umjetničke slike, a protagonisti su – nedovršeni likovi. Od kultnih filmova dječjeg programa ne treba propustiti norveški film koji je pogledalo najviše Norvežana u povijesti, Velika nagrada Pinchcliffea; proizvod jednog od najpoznatijih norveških studija za animaciju, film Kurt postaje zao, animiranu ekranizaciju “Životinjska farma” te francuski film “Dan vrana”, rukom crtanu raskošnu animiranu bajku iz programa Svjetska panorama. Među ostalih dvanaest filmova za djecu i mlade nalaze se korejska biografska priča “Usvajanje odobreno” i jedan od najgledanijih animiranih filmova u estonskoj povijesti “Lota i tajna mjesečevog kamena” – film sinkroniziran na hrvatski jezik. Festival će zatvorit japanski film “Na Makovu brdu”, čiji scenarij potpisuje najveći živući manga-umjetnik i jedan od najvažnijih svjetskih animatora, Hayao Miyazaki. Njegov sin Goro Miyazaki potpisuje režiju.

Uz autorski pristup filmu, raznovrsnu animaciju i teme te festivalsku atmosferu, Animafest je pripremio i dvije zanimljive radionice (piksilacije i stop-animacije te izrade optičkih igračaka) na koje još uvijek možete prijaviti svoju djecu. Više o svemu ovdje. (Foto: Animafest, Mojtv.hr)