Skip to content

Angela, pusti Grčku da ode u pakao, drugo nismo zaslužili!


Grčki političar Thanos Tzimeros u pismu njemačkoj kancelarki piše da Grcima ne treba dati više ni jedan euro jer je zemlja ogrezla u korupciji
 
"Gospođo Angelo Merkel, da sam na vašem mjestu, pustio bih Grčku da ode u pakao!" Ovim se riječima u pismu njemačkoj kancelarki obratio grčki političar Thanos Tzimeros (51), čelnik liberalne stranke “Podignimo Grčku”. Tzimeros piše da Grcima ne treba dati više ni jedan euro jer je zemlja ogrezla u korupciji.
– U Italiji je mafija povezana s državom, a u Grčkoj je mafija država – zaključuje Tzimeros.
U međuvremenu, anketa provedena u njemačkom magazinu Sternu potvrdila je kako gotovo polovina Njemaca priželjkuje odlazak Grčke iz eurozone. Samo trećina njih pribojava se da bi dužnička kriza u Grčkoj mogla zaprijetiti stabilnosti valute.
Od 1001 ispitanika čak 49% želi da Grčka odbaci euro dok ih se 39% protivi takvoj opciji. Unatoč rastućim kritikama iz drugih zemalja članica EU poput Francuske, dvije trećine njemačkih građana smatraju kako kancelarka Merkel i dalje treba inzistirati na provođenju oštrih mjera štednje.
O trenutnim ”simpatijama” njemačkog puka prema patnjama grčkog naroda svjedoči i činjenica da je čak trećina njih za ljetne praznike spremna odabrati neku drugu destinaciju.

Foto: AFP/Pixsell
Izvor: Antonio Mandir, Tatjana Lisjak / Vecernji.hr

Akademija-Art

See also  U Slovačkoj nije uspio referendum o braku