Đana Atanasovska: Moja bol i Norina borba

Majka djevojčice čija je borba za život ujedinila Hrvatsku, otkriva kako su se u posljednje dvije godine izmjenjivali­ trenuci očaja, nade i vjere u ozdravljenje od leukemije, zbog koje je Nora otputovala na skupo liječenje u Ameriku
Prije samo dvije godine bili smo jedna obična mala i sretna obitelj. Živjeli smo u unajmljenom stanu u mom rodnom Zadru, ja sam radila u marketingu Adriatic Chartera, a Norin tata Ivica kao građevinski radnik. U Zadru žive moji roditelji koji su ču­­vali unuku dok smo bili na poslu. To dijete nam je svima bilo centar svijeta – priča Đana Atanasovska (34), majka djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku. Naime, sudbina petipolgodišnje Nore Šitum, oboljele od akutne limfoblastične leukemije, digla je na noge cijelu zemlju te je u samo četiri dana prikupljeno čak 5,3 milijuna kuna za liječenje u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Bila je to najbrža humanitarna akcija u povijesti Hrvatske kako bi se maloj Nori omogućila zadnja šansa u borbi za život.

Upravo je Norino rođenje 25. svibnja 2007. bilo kruna ljubavi između Đane Atanasovske i njezinog životnog partnera Ivice Šituma (47), započete prije osam godina na ljetnom festivalu Glumci u Zagvozdu. Noćna mora obitelji započela je zadnjeg tjedna studenoga 2010., kad je Nora iznenada postala neobično blijeda i dobila velike podočnjake.

– Ljudi u laboratoriju vrlo su mi pažljivo priopćili da je nalaz jako loš i da moramo odmah u bolnicu. Taj 1. prosinac 2010. pamtit ću kao dan kada je prekinuto Norino sretno djetinjstvo – priča Đana Atanasovska, prisjećajući se kako je liječnik koji je pregledavao Noru cijelo vrijeme šutio, a u njoj je sa svakom minutom njegove šutnje rastao strah.
– Dobro sam se držala sve dok nije izgovorio riječ leukemija. Tada sam osjetila kako mi je iz pluća nestao sav zrak, zavrtjelo mi se u glavi i počela sam nezaustavljivo plakati – priča hrabra majka.
Izvor: Gloria.com.hr