Amerikanci i dalje vjeruju u ljubav na prvi pogled

Amerikancima je ljubav na prvi pogled i dalje stvarna, pokazalo je istraživanje CBS-a u suradnji s Vanity Fairom. Čak 56 posto njih vjeruje u taj oblik ljubavi, a pritom nikad ne čitaju e-mailove svojih partnera i vjeruju da je dobar seks vrlo važan za kvalitetnu i uspješnu vezu

Kako su pokazali rezultati istraživanja na 1100 odraslih ispitanika, samo 17 posto njih provjerava e-mailove partnera ili partnerice, tako da sve ono što gledamo u američkim filmovima, i što nam je ponekad možda i smiješno, stvarno postoji.
Istovremeno, najčešće se svađaju oko odabira TV programa, čak češće nego zbog kućanskih poslova. Usput je razbijen i mit o svekrvama i punicama, jer je tri četvrtine ispitanika izjavilo da se dobro slaže s članovima obitelji partnera.
Možda će se činiti čudnim, no njih 45 posto i dalje vjeruje da je pristojno zatražiti ruku svoje partnerice od njenog oca, a unatoč liberalnim pogledima na svijet, Amerikanci su vrlo konzervativni prema otvorenim vezama. Skoro polovina ispitanika takvu vezu smatra pogrešnom, a čak četvrtina grijehom.
Izvor: Metro-portal.hr