Aleksandar i Aleksandra (Nu2): ‘Milanović se mora prestati obraćati narodu imidžom fajtera

kolaric

kolaric

“Ja ga opet komentiram, iako sam zbog njega dobila zabranu struke zbog toga što smo ga kolege i ja stručno, s komunikacijske strane analizirali. Iako, čak su i premijerovi trbuhozborci shvatili da ovo s njim ne valja”, rekla je Aleksandra Kolarić koja je gostovala kod Stankovića.
Teško Aleksandar Stanković u svojoj emisiji može ugostiti nekoga tko će ga nadglasati ili mu barem biti ravnopravan. Ponekad to uspiju oni koji su u njegovoj milosti i vrlo rijetko oni koji su u svakom svom stavu apsolutno argumentirani, svidio vam se taj stav ili ne.

Upravo tako je danas nastupila predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću i bivša glasnogovornica Ivice Račana, a odnedavno i bivša članica SDP-a, Aleksandra Kolarić.

Već u prilogu najave postaje jasno kako je Aleksandra Kolarić u mnogočemu bivša jer je jedna od rijetkih intelektualaca koja ne pristaje na sve, ali i koja nema dlake na jeziku kada je u pitanju razotkrivanje prevara, laži ili puno bezazlenijih stvari kao što je javno komentiranje komunoloških sposobnosti političara i ostalih javnih osoba. Posla ju je koštalo “peglanje” Milanovićevog lika i djela, a toga se nije libila izgovoriti ni u posljednjoj emisiji “Nedjeljom u dva”:

– Milanović je opravdao imidž fajtera, vraća svima istom mjerom, nikome ne ostaje dužan… Je li to politički ispravno… to je nešto sasvim drugo. Ja ga opet komentiram, iako sam zbog njega dobila zabranu struke zbog toga što smo ga kolege i ja stručno, s komunikacijske strane analizirali. Iako, čak su i premijerovi trbuhozborci shvatili da ovo s njim ne valja… Milanović bi, samo da posluša javnost, medije i sve te ljude oko sebe, mogao popraviti svoje ophođenje, ali on nikoga ne sluša, smatra da su svi oko njega u krivu.

Na Stankovićevo pitanje kakav dojam ostavlja premijer koji u Saboru dominira, njegova je zadnja, a često i omalovažava, Kolarić je kazala:

– Ponavljam, premijerova retorika nije primjerena. Nerazumljiva je, krcata je latinskim frazama i poslovicama… Ma tko to razumije? Glasači i prosječni građani njega uopće ne mogu razumjeti. Ako usporedimo komunikaciju Markićke i Milanovića, ona tu bolje stoji.

Iako je Aleksandra Kolarić u ovoj emisiji bez imalo susprezanja govorila o Milanovićevim manama, u samoj najavi mogli su se vidjeti i čuti njene izjave zbog kojih je letila iz stranke:

– Kad pogledate, ja ne znam s kim se premijer nije uspio posvađati: sindikati, poslodavci, profesori engleskog, profesori povijesti, komentatori, novinari, HTV… Uzaludno je i nabrajati, to je pucanj u nogu. ON sustavno radi u korist vlastite štete, u korist štete vlastite vlade, u korist štete vlastite stranke. Nije mi jasno zašto – tekla je tada Aleksandra Kolarić, tada jedina članica SDP-a koja je javno izrekla da je Milanović glavni krivac za krizu zbog tvrdoglavog stava oko slučaja Lex Perković. (Foto: Snježana Vučković, SV/Dnevno.hr)