Akrobat Nik Wallenda prelazi Grand Canyon uživo!

Nik Wallenda

Legendarni hodač po žici, Nik Wallenda pokušat će prijeći Grand Canyon, svoj najveći izazov do sada

To će biti jedan od najuzbudljivijih i najneizvjesnijih prijenosa uživo u povijesti jer će legendarni američki akrobat, bez zaštitnih užeta, hodajući po žici, pokušati prijeći preko veličanstvenog Grand Canyona u američkoj saveznoj državi Arizoni. Discovery Channel će u nedjelju 23. lipnja u gotovo 200 zemalja svijeta ekskluzivno prenositi ovaj jedinstveni događaj tijekom kojega će mnogi gristi nokte zbog neizvjesnosti.

– Ovo je veliki projekt za nas, a ja sam sretan što mogu reći da je Discovery Channel jedinstven po tome što će u domove gledatelja donijeti jedan od najiščekivanijih live-evenata koji će se dugo prepričavati – rekao je Luis Silberwasser, Executive Vice President i direktor za sadržaj na Discovery Networks Internationalu.

Na visini od nevjerojatnih 465 metara, ovaj će 34-godišnji američki akrobat pokušati nadmašiti svoj lanjski podvig kada je postao prvi čovjek na svijetu koji je na žici prehodao iznad slapova Niagare, prešavši tako američko-kanadsku granicu na visini od ‘sitnih’ 62 metra. Ulog je, kaže, za njega isti, bez obzira na visinu: “Između mene i tla samo je pet centimetara tanko uže. Jedva čekam da publici pokažem nikad do sad viđen pogled na kanjon.”

– Ovo je ispunjenje mog životnog sna – kaže Nik Wallenda, koji nastavlja već sedam generacija dugu obiteljsku tradiciju cirkuskih hodača po žici, a svoj najveći izazov do sada Wallenda je posvetio svom pokojnom pradjedu Karlu Wallendi, koji je 1978. u Puerto Ricu pao s užeta i smrtno stradao. Spektakularan prijelaz jedne od najfascinantnijih prirodnih ljepota na teritoriju SAD-a održat će se će se u zabačenom dijelu kanjona, koji je pod upravom Navajo Indijanaca.

– Čast nam je biti dio ovog povijesnog događaja i pokazati svu ljepotu našeg rezervata. Navajo je dom za više od desetak nacionalnih spomenika, parkova i mjesta naših plemenskih predaka, ali i jedna od top svjetskih turističkih destinacija – rekao je Geri Hongeva-Camarillo, predstavnik za medije okruga Navajo.

Ovaj prijenos uživo u produkciji je Peacock Productions za Discovery, a izvršni producenti su Gretchen Eisele, Knute Walker i Benjamin Ringe. Izvršni producent Discoveryja je Howard Swartz.

U Hrvatskoj pratite prijenos uživo 23. lipnja u 02 sata i snimku 25. lipnja u 20 sati. (Foto: Discovery Channel, MojTv.hr)