Skip to content

Akreditacija Agenciji za plaćanja

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je odluku kojom se daje akreditacija Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju čime je Hrvatska spremna za povlačenje europskog novca za poljoprivredu
 
U 2013. to će biti 800 milijuna kuna, a za svaku sljedeću godinu našim poljoprivrednicima na raspolaganju će biti po pet milijardi kuna za izravna plaćanja i ruralni razvoj.
 
Akreditacija Agencije za plaćanja u poljoprivredi zahtjevna je zadaća, ističe njezin ravnatelj Ante Pezo. Akreditaciju je od početka pratila neovisna revizorska kuća i današnjim potpisivanjem završena je prva faza postupka.
 
Druga faza odnosi se na akreditaciju kontrolnog i upravljačkog sustava Agencije koji je relevantan za provedbu mjera Zajedničke organizacije tržišta koje će Hrvatska provoditi od 1. srpnja 2013., a bit će završena do kraja lipnja iduće godine.
 
Treća faza odnosi se na mjere ruralnog razvoja koje će se provoditi od 2014. s početkom novog programskog razdoblja i ta će faza biti dovršena do kraja 2013.
 
Akreditacija Agenciji je uvjetna, što znači da su dobivene i određene upute i preporuke i rokovi u kojima moramo implementirati ono što nas očekuje za programsko razdoblje 2014. do 2020., kazao je ministar napominjući kako misli da ćemo biti spremni za sve što nas očekuje.
Foto: Pixsell
Izvor: HRT