Akcija SOS Dječjeg sela Hrvatska


 

Podržite kampanju ”Vaša budućnost ovisi o nama naša sadašnjost ovisi o Vama!”
 

U povodu 20 godina postojanja, SOS Dječje selo Hrvatska organiziralo je za sve građane promo pult na zagrebačkom Cvjetnom trgu.
 
Građani na promo pultu imaju priliku upoznati jednu SOS obitelj, crtati s mališanima, poslušati recital malih glumaca Dječjeg kazališta bajki iz Lekenika te kupiti promo materijale Sela te tako pomoći SOS Dječjem selu Hrvatska.
Kampanja će se protezati tijekom cijele godine, a može se poduprijeti pozivom na broj 060 9003 kojim se donira pet kuna za pomoć SOS Dječjem selu Hrvatska.
SOS Dječje selo Hrvatska punih 20 godina zbrinjava djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi u SOS Dječjim selima u Hrvatskoj pružajući im sretno djetinjstvo u obiteljskom okruženju.
Udruga SOS Dječje selo Hrvatska osnovana je 1992. godine kao član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za pružanje skrbi djeci i mladima, sa sjedištem u Austriji. SOS Dječje selo Hrvatska financira se dobrovoljnim prilozima građana i prijatelja Sela.
Prvo SOS dječje selo osnovao je Hermann Gmeiner 1949. u austrijskom Imstu, a do sada ih je u svijetu sagrađeno 530 gdje je dom našlo više od 60 tisuća djece.
 
Izvor: HRT

Akademija-Art