Aida Đapo za talijanski Vogue

Đenana Mujadžić
djananouvelles@gmail.com

Aida Đapo za najpoznatiji modni časopis "Vogue"

Da se oblasne manekenke dobro snalaze na međunarodnoj razini pokazuje i slučajna suradnja sarajevske ljepotice i modela, Aide Đapo s fotografom Safetom Hadžimusićem, koji su upravo potpisali ugovor s talijanskim izdanjem, najpoznatijeg modnog časopisa "Vogue".

Zabave radi ali i radoznalosti, upisali su se za natjecanje spomenutog magazina pa zajednički osmislili "Retro" fotografiju, s temom četrdesetih godina prošlog stoljeća. Bili su iznenađeni kada im je saopćeno kako su pobjednici, pa pozvani ostvariti reportažu za "Vogue"-Italia.

Lijepu i izražajnu manekenku su Talijani već upisali u nove projekte tako da joj je suradnja s revijom dugo vremena, osigurana. Ona još ne realizira kako se sve zbilo zahvaljajući mladenačkoj smjelosti i želji da se sve isproba i pokuša. Stari Latini, jako pametan narod su davno rekli "Sreća pomaže hrabrima"! Možemo dodati… i onima koji imaju što pokazati.
Safet Hadžimusić je najprije bio maneken. Pravovremeno je shvatio kako ga više zanima fotografija, nego poziranje. Ipak, ovaj 25. godišnjak je završio i fakultet pa danas radi kao inženjer medicinske radiologije na sarajevskoj Klinici za onkologiju. Iako mu je posao najvažniji, mladić je od djetinjstva volio fotografirati: "Otac se amaterski bavio fotografijom, a ja sam se kao dječak igrao s fotoaparatima i oslikavao pejzaže. Kasnije sam nastojao sve izdigitalizirati i rezultat nije loš".
U "Vogue"-u su zadovoljni što su u vlastite redove uvrstili dobrog i dopadljivog fotografa, čiji je tjelesni izgled i južnoslavenski šarm osvojio mnoštvo urednica, različitih izdanja. Čak je i probirljiva Anna Wintour izjavila kako su bh suradnici jako zanimljivi, nadareni i lijepi.

Akademija-Art.hr
18.10.2011.