Čačić podnio ostavku na sve dužnosti

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić podnio je danas poslijepodne ostavku na sve dužnosti u Vladi nakon što ga je Županijski sud u mađarskom Kapošvaru jutros pravomoćno osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog prometne nesreće koja se 8. siječnja 2010. godine dogodila u Mađarskoj, a u kojoj su poginule dvije osobe

Podnoseći ostavku na sve dužnosti, Čačić je u Banskim dvorima ponovno izrazio duboko žaljenje obitelji Liptak zbog tragedije koja se dogodila u Mađarskoj.
– Povod ove konferencije za medije nije lak i jednostavan. Ono što je najvažnije, ponovit ću i izraziti duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila u Mađarskoj i pogodila obitelj stradalih, ali i mene i moju obitelj. Hrvatska javnost zna moj stav od prvog trenutka, ako razina odgovornosti je nehat, ali bude takva razina nehata da zasluži bezuvjetnu presudu, da ću snositi konzekvence, svjestan odgovornosti koje imam u odnosu na građane, funkcioniranje države, partnere u Vladi. Premijeru zahvaljujem na podršci. Dajem ostavku – obznanio je Čačić.
Zbog Čačićeve ostavke žali i premijer Milanović.
– Jako mi je žao zbog ovoga. Najviše mi je žao, kao i Ratku, što je dvoje ljudi smrtno stradalo. Sud je donio bezuvjetnu odluku o kazni zatvora, i gospodin Čačić je učinio ono što je rekao da će učiniti ako se to dogodi…Jako će nedostajati u Vladi. Značajnijih kadrovskih promjena u Vladi neće biti, jer ovo je tim koji je do sada radio dobro i ja sam s njim zadovoljan. Morat ćemo dogovoriti neke manje promjene, i u užem kabinetu i u gospodarstvu – rekao je Milanović.
Foto: Davor KOVAČEVIĆ