Čačić: Neće me otjerati moralisti koji se danas pojavljuju na sceni!

– Nikada nisam niti ću ikada donositi odluke pod bilo čijim pritiscima, a najmanje moralnih autoriteta koji se danas javljaju na hrvatskoj sceni, komentirao je danas u Svetom Martinu na Muri Radimir Čačić pritiske oporbe da nakon nepravomoćne presude mora podnijeti ostavku

– Sud je potvrdio sve što sam ikada rekao. O političkoj komponenti rekli su građani i stranka, a što se tiče etičke komponente nitko ne može preuzeti taj teret, odgovornost i osjećaje, to ću ja. Nije mi lako, dodao je Čačić.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak kazao je da se HNS dosad suzdržavao od komentiranja nepravomoćne presude, a svi drugi dali su si za pravo komentirati je . Podsjetio je da je Čačić odmah nakon nesreće rakao da će se povući u slučaju bezuvjetne presude, a ako će ona biti uvjetna ili oslobađajuća ostaje raditi.

Nakon takvog stava Hrvatskoj su se dogodili parlamentarni izbori, s takvim stavom i slučajem iza sebe išli smo se izlagati, i ljudi su nam dali povjerenje. Presuda govori da taj naš stav nije bio loš. Drago nam je da je presuda dala za pravo prvim iznesenim činjenicama, i dala je za pravo da i danas s jednim utegom manje nastavimo bolje i jače raditi za sve građane Hrvatske, rekao je Vrdoljak.
Čačić je komentirao i današnje izjave predsjednika Josipovića kazavši kako su građani svoju ozbiljnost pokazali na izborima pogotovo u 3. izbornoj jedinici gdje je HNS odnio veliku pobjedu.
– Građani su razmišljali kad su glasali i nema potrebe da ih netko ponovo poziva da razmišljaju, kazao je Čačić.
Oko 2000 članova HNS-a okupilo se inače danas u toplicama Sveti Martin na Muri na stranačkim sportskim igrama.

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Izvor: Mihaela Zagoršćak/VLM

Akademija-Art