Afera Watergate – Tuđman: Ne vjerujem da ćemo to danas završiti

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u ponedjeljak je oko 13 sati započeo sa zatvorenom sjednicom pod nazivom "Medijski napisi o zlouporabi sustava tajnog prikupljanja podataka – rasprava o zaprimljenim izvješćima ‘vrlo tajno’" na kojoj bi se trebali rasvijetliti istina oko afere Hrvatski Watergate

Na ulazu na sjednicu nitko od članova odbora nije želio ništa komentirati, jedino je predsjednik odbora, HDZ-ov Miroslav Tuđman kratko poručio:
– Ne mogu procijeniti koliko će sjednica trajati, ali ne vjerujem da će se to danas završiti – kazao je Tuđman. Odbor bi trebao raspravljati o tri izvješća koja su u Sabor stigla na Tuđmanov zahtjev – izvješća Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Operativno-tehničkog centra i MUP-a. Postoji mogućnost da će članovi trebati i dodatna pojašnjenja svih izvješća.
Na sjednicu su došli svi članovi odbora, uz predsjednika Tuđmana i potpredsjednik, SDP-ov Igor Dragovan te njegove stranačke kolege Nenad Stazić, Marin Jurjević, Franko Vidović, Igor Rađenović te Gordana Sobol, HNS-ov Milorad Batinić, HDSSB-ov Dinko Burić te HDZ-ovi Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i Tomislav Čuljak, te IDS-ov Damir Kajin.
HDZ je najavio i da će tražiti osnivanje istražnog povjerenstva da dodatno istraži činjenice oko ove afere, no pitanje je kolike će ovlasti ono imati, ako vladajući uopće prihvate njegovo osnivanje, s obzirom da je većina podataka tajna. Ipak, još nije predan službeni zahtjev za osnivanje tog povjerenstva.
Foto. VL
Izvor: VLM