4. artOmat – kreativnos​t, solidarnos​t i ljubav

artomat 2

artomat 2

4. artOmat – kreativnost, solidarnost i ljubav

Četvrto izdanje artOmat-a i ove godine, kroz zanimljiv i inspirativan program, nastavlja njegovati kreativnost, solidarnost i ljubav. Upravo spomenute niti vodilje isprepleću se i odražavaju kroz performanse, izložbe, radionice, predavanja i aukcije. Uz odličnu selekciju izlagača koji svojim nekonvencionalnim razmišljanjem kreiraju jedinstvene proizvode, među kojima možete podržati i izlagače Otvoreno Kamensko, Noina Arka i Centar za rehabilitaciju, dva puta dnevno održavati će se besplatne edukativne radionice na kojima će sudionici uz vodstvo umjetnika moći sami izraditi božićne darove.

Pored kreativnih radionica, koje vode renomiran umjetnici članovi HDLU-a, program je obogaćen nizom događanja koji u fokusu imaju otklanjanje stresa i negativnih misli u pojedincu kroz kreativne aktivnosti uz pomoć zvuka, crteža ili plesa. Uz bok selektiranih izlagača, na artOmat nam dolazi i Mali plac na tavanu koji će u Klub HDLU-a na dva dana preseliti avangardne okuse domaćih hrvatskih proizvođača hrane, slastica i pića.

U suradnji s Udrugom Prepelica i poznatim Berkeley Sveučilištem iz Kalifornije ugošćujemo suvremenu američku umjetničku scenu i to Izložbu slika suvremenih američkih autora, koju prati i profesionalna aukcija otvorena za širu javnost. Dodatno, tu su i zanimljiva stručna predavanja Umjetnost i medicina te Umjetnost kao reanimacija koje će voditi predavači s Berkeley Sveučilišta u Kaliforniji. Osim osebujnog američkog programa, humanitarna akcija Izazov srca, projekt Zorice Živković, aktivirat će 12 likovnih umjetnika koji će s djecom iz dječjih domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi Laduč i Nova budućnost slikati uz instrumentalnu podršku Muzičke akademije u Zagrebu.

Također, nezaobilazne su i radionice izrade mandale, zvučne terapije i kupke, ali i performans indijskog klasičnog plesa i modernog orijentalnog plesa. Program također obogaćuje work in progress cvjetna instalacije u kolonadi HDLU-a, radionica i izložba C.R.T.A. koja propituje pojam granica, Knitting break performance japanske umjetnice Akiko Sato, zvučne masaže i gong koncert Svetlane Vukić, meditacije, nastup Avede zbora, ali i akcija najdulja božićna čestitka SVI zaJEDNO u NOVU – Radost Božića koja će se omotati oko Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

Uz kuhano vino ili smoothie posjetite artOmat – sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, na kultnoj lokaciju, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika od 13. do 24. prosinca 2013. svakim danom od 12:00 do 20:00 sati, a na Badnjak od 10:00 do 13:00 sati. Otvorenje artOmat-a je u petak, 13. prosinca s početkom u 19:00 sati uz DJ nastup. Sav program je besplatan!

artomat 3

Kreativnost, solidarnost i ljubav!

4. artOmat – sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta otvara svoja vrata na kultnoj lokaciji, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, od 13. do 24. prosinca 2013. godine gdje se stvara jedinstvena platforma za različite kreativce.

Umjetnici, ilustratori, grafičari, modni dizajneri, produkt dizajneri i mnogi drugi preselit će svoj kreativni prostor na deset dana u galerije Prsten i PM gdje će posjetitelji pronaći originalne proizvode po odličnim cijenama. Uz stotinjak izlagača, koji svojim nekonvencionalnim razmišljanjem kreiraju jedinstvene proizvode, dva puta dnevno održavat će se besplatne edukativne radionice na kojima će sudionici uz vodstvo umjetnika moći sami izraditi originalne predmete i naučiti nove stvaralačke vještine.

artOmat, uz radionice i odličnu selekciju izlagača, među kojima možete podržati štandove Otvoreno Kamensko, Noinu Arku i Centar za rehabilitaciju Zagreb, svake godine obogaćuje svoj program izložbama, performansima i različitim događanjima. Stoga, već na samom početku, u prvom vikendu, u subotu, 14. prosinca startamo s nekonvencionalnim plesnim performansom Bharatanatyam – indijski klasični ples i Tribal Fusion – moderni orijentalni ples, koji će izvesti Nataša Moskaljov u Galeriji Bačva. U istom ritmu nastavljamo i kroz tjedan. U ponedjeljak, 16. prosinca s radionicom koju prati i izložba Terminus Mundi, na kojoj će autori projekta C.R.T.A. Crtanje = ritam + ton + asocijacija u ispražnjenom prostoru galerije Bačva propitivati pojam granice koja dijeli ili omeđuje plohu/prostor, a postiže se crtom. U istom prostoru u utorak, 17. prosinca otvara se izložba Mateja Lovrića – Pandora.

4. izdanje artOmat-a, u suradnji s Udrugom Prepelica i Berkeley Sveučilištem iz Kalifornije, u srijedu, 18. prosinca ugošćuje renomiranu američku umjetničku scenu i to Izložbu slika suvremenih američkih autora koja će publici biti predstavljena u Galeriji Bačva sve do 27. prosinca. Izložba je uvod u ovogodišnju temu art terapije i arts&healing-a koji će različitim oblicima tkati program artOmat-a. Izložbu slika suvremenih američkih autora, u četvrtak, 19. prosinca prate predavanja na temu Umjetnost i medicina te Umjetnost kao reanimacija koja će voditi predavači s Berkeley Sveučilišta i u petak, 20. prosinca aukcija slika otvorena za širu javnost.

U nekonvencionalnom i inspirativnom duhu nastavljamo i zadnji vikend artOmat-a sa Zvučnom masažom i Velikim gong koncertom Svetlane Vukić koja će u subotu, 21. prosinca u Galeriji Bačva predstaviti metode opuštanja i liječenja zvukom. Na isti dan Mali plac na tavanu preselit će na dva dana avangardne okuse domaćih hrvatskih proizvođača hrane, slastica i pića u Klub HDLU-a. Dan će dodatno obogatiti japanska umjetnica Akiko Sato s performansom Knitting Break, ali i akcija Najdulja božićna čestitka SVI zaJEDNO u NOVU – Radost Božića koja će se omotati oko Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

Nedjelja, 22. prosinca Dan je visokih vibracija, a počinje humanitarnom akcijom Izazov srca na kojoj će 12 likovnih umjetnika slikati s djecom iz dječjih domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi Laduč i Nova budućnost uz instrumentalnu podršku Muzičke akademije u Zagrebu. Nakon toga, posjetitelji mogu prisustvovati Crtanju mandala uz zvučnu terapiju koje organizira udruga Konstruktivni život, a vodi je Sanja Tatalović. Na Meditaciji uz tibetanske kristale s Anandom Roshi uz pratnju Avede zbora, posjetitelji će se moći opustiti uz drevnu vibraciju zvuka, ukloniti stres i time pripremiti tijelo i duh za nadolazeću godinu.

Ovogodišnji će artOmat otvoriti DJ Matej u petak, 13. prosinca u 19 sati u lounge zoni koju su uredile voditeljice galerija Tea Hatadi, Sara Čičić te Maja Rožman, asistentica s ALU i kiparica Mia Orsag. Uz to će biti i work in progress instalacija Zagrebačka cvjetna rapsodija, koju će za sve vrijeme trajanja sajam, na trijemu HDLU-a, izrađivati autori iz Udruge za promociju cvijeća i cvjetnog dizajna.

Ulaz na božićni sajam artOmat besplatan je, kao i sav program. artOmat je otvoren svaki dan od 12 do 20 sati, a na Badnjak od 10 do 13 sati.