2. Kiki – međunarodn​i festival dječjeg filma

Kiki

U ponedjeljak, 03. lipnja, počinje KIKI – međunarodni festival dječjeg filma

Prava riznica filmova – animacije, dokumentarni i igrani – za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi prikazivat će se od ovog ponedjeljka 03. lipnja u Zaboku

Drugo izdanje KIKI festivala, međunarodnog festivala dječjeg filma održati će se u Zaboku od 03. do 05. lipnja 2013. u Multimedijskoj dvorani, jedinoj kino dvorani u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Djeca će imati priliku pogledati kratke igrane, dokumentarne i animirane filmove koje su radili profesionalci, a namijenjeni su za djecu. Filmovi dolaze iz Rusije, Estonije, Njemačke, Slovenije, Švicarske, Japana, Poljske, Kanade, Latvije, Austrije, Nizozemske, Španjolske, Irana, … a velik je broj i hrvatskih ostvarenja.

Program je natjecateljskog karaktera tako da će se autoru / autorici, najboljeg filma po izboru dječjeg žirija dodijeliti trofej i novčana nagrada u iznosu od 250 €. Ovogodišnji žiri se sastoji od tri člana tako da će pred Filipom Bakranom, Marijom Gebert i Sarom Tisanić biti težak zadatak odučiti kome će se dodijeliti Grand Prix nagrada na 2. KIKI Festivalu.

Osim pet natjecateljskih programa u kojem će se prikazati preko 30 filmova, zemlja partner je Italija i Sedicicorto International short film festival koji je za naše mališane pripremio blok najboljih talijanskih kratkih filmova u zadnjih nekoliko godina.

KIKI je ostvario i suradnju s nedavno završenim VAFI – internacionalnim festivalom animiranog filma djece i mladih Varaždin koji su za mlade Zagorce i Zagorke pripremili selekciju od 15 najboljih filmova s njihovog zadnjeg četvrtog izdanja Festivala. VAFI-u je cilj okupiti i prikazati najbolja ostvarenja iz svijeta animiranog filma djece i mladih.

Za vrijeme trajanja Festivala Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina će održati radionicu animacije za osnovnoškolce. Filmsko-kreativni studio VANIMA udruga je koja se već 27 godina na području Varaždina i Varaždinske županije bavi filmskim stvaralaštvom djece i mladih, točnije izradom animiranih filmova kroz godišnje grupe koje prate školsku godinu. VANIMA je počela kao mali školski klub, a danas okuplja 50-ak članova.

Svi ste dobro došli, a ulaz na sve projekcije je besplatan.
Termini projekcija su: 8, 9:30, 11, 12:30 i 14 sati kroz sva tri dana trajanja festivala.

Kiki raspored

Kapacitet dvorane je 230 mjesta, a neke projekcije su već popunjene, tako da ako planirate posjetiti Festival u većem broju (vrtićka grupa ili razred) molimo Vas da se unaprijed prijavite.

Prijave se primaju na:
e-mail: dnd.zabok@gmail.com
Kontakt: Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok

Više informacija, raspored, točan popis filmova i više o žiriju moći će te pronaći na http://taborfilmfestival.com/2013/kiki/

Organizatori su udruga Gokul i Društvo Naša djeca Zabok.
KIKI festival financijski podržava Grad Zabok, Ljekarne Krapinsko-zagorske županije te Kraš sa svojim proizvodima. KIKI festival ima preporuku Krapinsko-zagorske županije.
Medijski pokriva: http://www.klinfo.hr/