Skip to content

17. međunarodni ulični festival Cest is d′ Best

cest2013

U sklopu sedamnaestog izdanja Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best, koji će se ove godine održati od 5. do 12. lipnja, Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku kroz sedam dana uživati u bogatom glazbenom, likovnom i performerskom programu u sklopu kojeg će nastupiti oko 500 izvođača iz 15 zemalja

‘Performeri koji će ove godine nastupiti na festivalu svojim će akrobatskim, žonglerskim i mađioničarskim vještinama očarati zagrebačku publiku koja u posljednjih nekoliko godina izvrsno reagira i u velikom broju prati njihove nastupe. Drago mi je što će, osim mene, publika u Zagrebu moći vidjeti potpuno nove performerske skupine, dok je ovo meni oproštajni nastup na Cest is d’ Best festivalu’ – izjavio je na konferenciji za novinare Gavin Hay koji je prije 10 godina po prvi put nastupio na ovom festivalu i ostao živjeti u Zagrebu.

Na Trgu bana Josipa Jelačića i ove će godine tijekom festivala zaživjeti ‘Žuja performer plac’, na kojoj će svaki dan nastupati veći dio performera i to svakoga dana od 10 do 22 sata. Iznad trga će se tradicionalno već petu godinu za redom zavijoriti festivalske zastavice nastale u sklopu likovnog natječaja na koji se ove godine odazvalo 40 umjetnika.

Likovni program na konferenciji je predstavila njegova voditeljica Dijana Nazor koja je istaknula da je ove godine bilo otvoreno ukupno pet natječaja na koje je pristiglo puno radova kako iz Hrvatske tako i iz svijeta. ‘Vrlo sam zadovoljna odazivom i kvalitetom pristiglih radova te vjerujem da će likovne instalacije i radovi izloženi u sklopu festivala privući pažnju brojnih posjetitelja i prolaznika u centru grada i u prostoru Arena Centra gdje će se održavati radionice za sve zainteresirane posjetitelje.’

Prostor Zrinjevca ponovno će biti oaza za najmlađe i obitelji jer će svakodnevni program sadržavati više različitih koncerata, kazališnih predstava, likovnih radionica i performerskih nastupa za najmlađe, a u večernjim satima Zrinjevac postaje mjesto susreta brojnih plesača i ljubitelja latino ritmova.

See also  HAZU: francusko odličje hrvatskom arhitektu Nikoli Bašiću

‘Ponovno smo, vjerujem uspješno odgovorili izazovu i pripremili program koji će zadovoljiti mnoštvo posjetitelja svih generacija i ukusa te pretvoriti Zagreb u živahnu europsku metropolu. Dovodimo preko 500 izvođača koji će u više od 300 sati programa tijekom dva najavna vikenda u Arena Centru i u razdoblju od 5. do 12 .6 u centru grada izvesti preko 300 sati programa i to na 7 pozornica. Svakako bih najavio koncerte Marijana Bana i Diktatora u četvrtak, 6.6., zatim Gustafa u petak 7.6. te Jinx-a u subotu 8. 6. Zahvaljujem festivalskom timu, sponzorima i medijima na odličnoj suradnji zbog čega s ponosom možemo pozvati građane i goste Zagreba na 17. Međunarodni ulični festival Cest is d′ Best.’ – izjavio je direktor festivala Zlatko Petrović Pajo.