Skip to content

13. Likovna Kolonija „Ploče“

U prostorijama i u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u Pločama, 27. studenog ove godine, održana je 13. Likovna kolonija „Ploče“

Pogledajte galeriju fotografija!

Na inicijativu članova Likovne radionice Pučkog otvorenog učilišta u Pločama prije 13 godina dogodila se ideja o ovoj kulturnoj manifestaciji. Od tada se ustrajalo u kontinuitetu, opstojanju i uspješnom kvalitetnom radu.

Na Koloniji su sudjelovali umjetnici iz doline Neretve tj. gradova Metkovića i Opuzena, Dubrovnika, Zagreba, Samobora, Imotskog, Graca n/m, Podace te iz susjedne republike BiH – Mostara i Čapljine, kolege s kojima likovnjaci iz Ploča ostvaruju dugogodišnju suradnju kao i razmjenu skupnih izložbi u ovom kraju južne Hrvatske i BiH.
Umjetnici/sudionici Likovne kolonije: Ante Ljubičić, Anđelko Matić, Ernesto Markota, Mišel Stojanović, Boris Jovanović, Ante Dragobratović, Zlata Lučev-Perović, Franica Čerebić, Jagoda Jakir, Jagoda Lasić, Josip Škerlj, Luca Đuroš, Maja Kovačević, Valter Kožul, Mišo Baričević, Nena Gligorov, Nino Dupčić, Mirica Dupčić, Teo Bilas, Tomislav Zubčić, Živko Mustapić, Mirsada Mustapić, Marija Barun, Branimir Dorotić, Tonči Alač
Umjetničkim djelima prevladavala je tehnika ulje na platnu, akril, zatim kombinirana tehnika, suhi pastel, kamen i ostale tehnike.
Slikari iz Ploča već tradicionalno nisu sudjelovali u stvaranju već su samo bili u ulozi domaćina.

Tridesetak umjetničkih djela koja su nastala kao rezultat rada spomenutih umjetnika i ovaj put nadopunjuju fundus Grada Ploča koji je pokrovitelj kulturnog projekta.

Umjetnici su se zahvalili na ugodnom druženju i oprostili se nakon bogate trpeze i veselice uz prisutne organizatore Ivicu Kostanića i Dragu Krstičevića te domaćina Likovne kolonije slikara Juru Jovicu i zaželjeli novi susret na istom mjestu iduće 2011. godine.

Sličan prilog u tekstu i slici možete pogledati na blog stranici kolege slikara Zdravka Srzentića
http://www.srza.bloger.hr/

Velimir Penović

obadzo3@gmail.com

Akademija-Art.hr
28.11.2010.