11. Likovna kolonija „Metković 2010“

Pogledajte galeriju fotografija!

Na inicijativu gosp. Zdravka Obradovića, inače predsjednika Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije, u prostorijama hotela „Narona“ u Metkoviću, 13. i 14. studenog 2010. godine, održana je 11. Likovna kolonija „Metković 2010“.

Na Koloniji su sudjelovali umjetnici iz doline Neretve (Opuzen, Ploče i Metković) zatim iz Dubrovnika, Gradca n/m, Korčule i Zagreba, uglavnom kolege likovnjaci koji ostvaruju dugogodišnju suradnju kao i razmjenu skupnih izložbi u ovom kraju Južne Hrvatske.

Umjetnici/sudionici Likovne kolonije:

Tomislav Zubčić, Metković
Tihomir Jerković, Metković
Ante Dragobratović, Opuzen
Mirsada Mustapić, Opuzen
Živko Mustapić, Opuzen
Velimir Penović, Ploče
Jure Jovica, Ploče
Teo Bilas, Gradac n/m
Abel Brčić, Korčula
Zlata Lučev-Perović, Dubrovnik
Dubravka Rathman, Dubrovnik
Franica Čelebić, Dubrovnik
Jagoda Lasić, Dubrovnik
Josip Škerlj, Dubrovnik
Luca Đuraš, Dubrovnik
Maja Kovačević, Dubrovnik
Mišo Baričević, Dubrovnik
Nena Gligorov, Dubrovnik
Nino Dubčić, Dubrovnik
Mirica Dubčić, Dubrovnik
Valter Kožul, Dubrovnik
Baldo Božović, Dubrovnik
Dubravko Mokrović, Zagreb

Umjetničkim djelima prevladavala je tehnika ulje na platnu, akril, suhi pastel, kamen i druge tehnike, između ostalog i jedna koju se rijetko susreće, a to je zavarivanje/ propaljivanje elektrodom za zavarivanje.

Umjetnici su stvarali i družili se dva lijepa sunčana dana i pored ostvarenih prekrasnih djela imali su vremena dokazati se i u kratkotrajnom izletu deltom Neretve umijećem branja mandarina, kao i posjetiti Arheološki muzej Narona u Vidu, pokraj Metkovića. http://www.a-m-narona.hr/
Na kraju su se zahvalili organizatorima na ugodnom druženju i oprostili se nakon bogate trpeze i veselice, te zaželjeli novi susret iduće godine.

Velimir Penović
obadzo3@gmail.com

Akademija-Art.hr
15.11.2010.