Žurno se nastavlja proces davanja autocesta pod koncesiju

Siniša Hajdaš Dončić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas da je on borben čovjek te da se proces davanja autocesta pod koncesiju nastavlja, a da će o mogućem referendumu odlučivati Ustavni sud

Siniša Hajdaš Dončić

Inicijativa “Ne damo naše autoceste” objavila je danas da je prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma protiv davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, a ministar je rekao kako smatra da koncesije hrvatskih autocesta imaju pozitivan utjecaj.

“I ako do referenduma dođe, ja sam borben čovjek, živim u ovoj zemlji, volim ovu zemlju i smatram da koncesije autocesta definitivno imaju pozitivne utjecaje ne samo na proračun i razduživanje HAC-a ili ARZ-a nego i na onih milijardu i četiristo koje će se vremenom oslobađati za ulaganje u državne ceste i u željeznice, a to su vam zapravo radna mjesta u građevini”, kazao je ministar.

Operativni posao provođenja procesa davanja autocesta pod koncesiju se, kaže ministar, nastavlja dalje. Dodao je da krajem studenog dolaze prve ponude od potencijalnih koncesionara.

Poručio je da o mogućem referendumu neće odlučivati ni on niti organizatori referenduma nego će o tome donijeti odluku Ustavni sud. (Foto: Patrik Macek/PIXSELL, narod.hr/h)