ZILIK: Radionica M. Dorotića

Sample Image
 
 
Sample Image

Posljednji, peti dan kolonije 37. ZILIK-a, radilo se u tehnici akrilika. Radionicu je vodio akademski likovni umjetnik iz Samobora Mihovil Dorotić.

Sample Image

Sample Image

Mihovil Dorotić slikarski je majstor u tradicionalnom smislu te riječi jer je u stanju ovladati motivom neposrednim promatranjem. To je već pomalo i zaboravljena vještina – zamijenjena nerijetko raznim novovjekim iznašašćima u rasponu od primitivističkih (naiva) i autsajderskih poetika do hiperrealizma – koja je u individualiziranom izrazu uvijek ispunjena emotivnim odnosom prema predmetu, przoru ili sceni koji se nađu u žarištu interesa.

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Mihovil Dorotić je rođen 1980. godine. Godine 2001. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Eugena Kokota, a klarinet na muzičkoj akedemiji u Zagrebu, u klasi prof. Milka Pravdića. Od 1996. godine sudionik je mnogih skupnih izložbi i izlagao na šest samostalnih izložbi. Godine 2003. na skupnoj izložbi Trijenala Hrvatskog crteža uz priznanje otkupljen mu je rad. Član je HDLU i ULUS-a. Živi u Samoboru.

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Fotografije: Iva Lulić

Suzana Rupčić

Akademija-Art.net