Valamar Riviera u priopćenju izvještava da je nadzorni odbor tvrtke Valamar Riviera d.d. donio odluku da imenuje Željka Kukurina na mjesto Predsjednika Uprave od 1. srpnja 2015. godine

Željko Kukurin

Željko Kukurin diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te je završio EMBA studij na Sveučilištu Bocconi u Milanu. Profesionalnu karijeru započeo je 2000. godine u Rivijeri Poreč, članici grupacije Valamar. Nakon toga 2004. godine pridružuje se timu Valamar hotela i ljetovališta gdje osniva i razvija funkciju direktne prodaje i marketinga koja ubrzo postaje primjer izvrsnosti u hrvatskom hotelijerstvu.

Posljednjih pet godina Željko Kukurin obnaša dužnost Predsjednika Uprave Istraturista Umag d.d., jedne od najistaknutijih hrvatskih turističkih kompanija. Kroz svoju karijeru Kukurin je također imenovan na niz vodećih institucionalnih pozicija u turizmu u Hrvatskoj, kao što su članstva u turističkim vijećima Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice istarske županije, djelovanja pri lokalnim turističkim zajednicama te strukovnim udrugama u turizmu (KUH i UPUHH). Od 2012. godine obnaša funkciju predsjednika Nadzornog odbora Istarske razvojne turističke agencije.
Nakon dolaska Željka Kukurina, sadašnji Predsjednik Uprave Franz Lanschützer ostaje u Upravi Valamar Rivijere kao njen član zadužen za strategiju, poslovni razvoj te akvizicije i partnerstva. Preostali članovi Uprave, Ivana Budin Arhanić, Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš nastavit će svoje sadašnje mandate.

Kao što je već objavljeno, današnji potpredsjednici Uprave Valamar Rivijere,Edi Černjul i Niko Koncul će po završetku svojih mandata krajem ove godine odnosno idućeg travnja nastaviti davati svoj izvanredan doprinos poslovanju Valamar Rivijere kao savjetnici Uprave.

Valamar Riviera je predložila svojim dioničarima da odobre uvrštenje dionica društva na službeno tržište Zagrebačke burze na nadolazećoj Skupštini dioničara krajem studenog. Dolazak Željka Kukurina na čelo tvrtke, zajedno s izvanrednom snagom sadašnjeg menadžmenta i značajnim investicijama u turističku imovinu pozicionira Valamar Rivijeru da nastavi voditi turistički sektor u Hrvatskoj kroz novi ciklus rasta i razvoja. (DV)