Započele prijave za Forum mladih katolika Hrvatske 2014.

forum mk

forum mk

Forum će se održati u Osijeku od 14. do 21. rujna 2014. pod geslom “U svijetu, ali ne od svijeta”

Zagreb – Studentski katolički centri iz Zagreba (Skac Palma), Splita (Skac_st) i Dubrovnika (Skac_Du), o suradnji s DUHOS-om (Duhovnost osječkih studenata), treću godinu za redom organiziraju “Forum+ – Forum mladih katolika Hrvatske”, koji će se održati u Osijeku od 14. do 21. rujna 2014. pod geslom “U svijetu, ali ne od svijeta” i na kojem će se sudjelovati 65 najaktivnijih mladih katolika iz cijele Hrvatske.

Forum + je inicijativa mladih katolika iz različitih dijelova Hrvatske, nastala kao odgovor na potrebu veće povezanosti i suradnje s ciljem efikasnijeg djelovanja unutar sredina u kojima se mladi nalaze te rađanja novih ideja za poboljšanje života mladih nudeći im duhovne sadržaje, kao i projekte protkane kršćanskim vrijednostima.

Forum se sastoji od sedam dana predavanja domaćih i inozemnih predavača, radionica, foruma, duhovnih sadržaja te izleta i obilaska kulturnih sadržaja. Cilj Foruma+ je umrežavanje najaktivnijih mladih katolika iz cijele Hrvatske, informiranje, educiranje te poticanje na nove inicijative i uključenost u hrvatsko društvo u skladu s kršćanskim vrednotama.

Predavači na ovogodišnjem Forumu + bit će: prof.dr.sc. Tonči Matulić (Dekan KBF-a u Zagrebu), dr. Božo Petrov (gradonačelnik Metkovića), dr.sc. Ivica Šola (profesor na Sveučilištu u Osijeku, novinar i kolumnist), mr. Roger Kiska (Alliance Defending Freedom), dr. Davor Ivo Stier (Zastupnik u Europskom Parlamentu), Ivona Zgrabljić (EdukatorKreator) i p. Ike Mandurić, DI (Skac Palma).

U duhovnome dijelu Foruma sudjelovat će mons. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, p. Ike Mandurić (Skac Palma), p. Arek Krasicki (DUHOS) i vlč. Filip Perković, povjerenik za Pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Prijave traju od 28. kolovoza do 7. rujna, a sve informacije, kao i obrazac za prijavu mogu se pronaći na forum-plus.net/osijek2014 ili na Facebooku Foruma+. (IKA)