Zaklada srpskog tenisača Novaka Đokovića uručila je u petak uredu Fonda Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) u Srbiji donaciju od 110.000 eura za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

U Hrvatskoj će UNICEF uložiti 10.000 eura za nabavku dezinfekcijskih sredstava za zaštitu od zaraza i komaraca koji na poplavljenom području ugrožavaju zdravlje djece, dok je u BiH donacija od 100.000 eura namijenjena rekonstruiranju dva vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, izvijestili su elektronički mediji i agencije u Srbiji.

“S obzirom na to da nemamo urede u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, odlučili smo 110.000 eura namijenjenih obnovi vrtića i nabavci urgentnih paketa pomoći donirati lokalnim uredima našeg dugogodišnjeg partnera, UNICEF-u, čiji je Novak veleposlanik. Poplave su ujedinile cijeli region i vrlo je važno da i sada, kada je na redu obnova, ostanemo tako ujedinjeni i pomažemo jedni drugima da bi oporavak bio što kraći”, istaknula je ravnateljica zaklade “Novak Đoković” Jelena Ristić.

una2010 (2)
Una