ali i velik broj još neafirmiranih umjetnika.

Apsolutne zvijezde ovogodišnjeg bečkog tjedna dizajna su Arik Levy (IL/FR) i Michael Young (GB/HK).

Sample Image
Levy, TablescapeJewelsWire, detail

Pariški dizajner  porijeklom iz Tel Aviva, Arik Levy, će se pri tom predstaviti s dva projekta, "Chaton Superstructures" i "TableScape Jewellery" koje je ostvario u suradnji s poznatim poduzećem za proizvodnju kristala Swarowski Crystal Palace te koji su do sada mogli biti viđeni samo u Milanu.

Sample Image
Levy. ChatonSuperstructures

"Chaton Superstructures" je ogromna 3-D skulptura koja se bavi suodnosom arhitekture, prostora i objekta, a bit će izložena ispred bečkog muzeja "Lichtenstein Museum".

Druga skulptura pod nazivom "TableScape Jewellery" će se za vrijeme trajanja ove manifestacije moći vidjeti u prostorijama bečke podružnice poznate svjetske aukcijske kuće "Sotheby’s".

Sample Image
Young, Ziptelink zipte table red

Dizajner Michael Young iz Hong Konga će pak u okviru VIENNA DESIGN WEEK-a po prvi puta izvan Azije predstaviti svoja najnovija ostvarenja na području dizajna namještaja.

No organizatori posebno ističu i nastupe dizajnera Chrisa Butcher (GB) te Daniela i Markusa Freitaga (CH), poznatih po svojim dizajnerskim torbama.
Pored međunarodnih predstavnika se očekuju i mnogobrojni domaći dizajneri iz svih austrijskih saveznih pokrajina, kao što se između ostalog umjetnici Tina Lehner, Marei Wollersberger, Adam Wehsely-Swiczinsky, dizajnerski brendovi mischer’traxler i breaded escalope te mnogi drugi.
Izložbeni spektar ovogodišnjeg tjedna dizajna bit će proširen težištima kao što su gospodarstvo, obrazovanje i grafički dizajn, a uvedene su i tri nove kategorije: "Debitanti", "Laboratorij" i "Carte Blanche".
No posjetitelje očekuju i omiljeni "klasici" DESIGN WEEK-a, poput različitih filmskih programa te programa namijenjenog djeci.

Ivana Ćosić

ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.net