Skip to content

Sample Image
Radovanov

Organizator izložbe je Fotoklub Zagreb.

Sample Image
Lennert

Na izložbi je predstavljeno 110 fotografija, 37 autora, članova Foto kino i video saveza Vojvodine, koji spada u red najaktivnijih udruga tehničke kulture, a bavi se organizacijom rada i promicanjem stvaralaštva klubova i pojedinaca u oblasti fotografije, filma i videa na teritoriji Vojvodine.

Sample Image
Kovačević

Posjeduje atraktivnu galeriju u kojoj prirede i do 25 skupnih. žiriranih, samostalnih autorskih izložbi fotografija autora i klubova iz zemlje i inozemstva. Savez ostvaruje široku suradnju sa mnogim autorima i udrugama iz: Hrvatske, Rumunjske, Grčke, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovačke, SAD, Japana, Velike Britanije, Švicarske, Brazila drugih.

Sample Image
Simijonović

Tako je prošle godine u ovoj galeriji gostovao Fotoklub Zagreb sa svojom skupnom tradicionalnom izložbom "Zagreb i Zagrepčani".

Sample Image
Stanković

Izložba fotografija „Vojvodina na dlanu", prvi put je otvorena 2000. godine u Ateni (Grčka) i od tada je proputovala dugačak put i bila je predstavljena u: Oradei (Rumunjska), Hummenom i Galanti (Slovačka), Cirihu (Švicarska), Sentešu i Solnoku (Mađarska) i u Mariboru (Slovenija).

Sample Image
Urekar

Ovu izložbu čine fotografije iz bogate Zbirke vojvođanske fotografije, koju posjeduje Foto kino i video savez Vojvodine  i koja nudi pregled  novijih radova današnjih, aktivnih stvaralaca fotografije koji žive i rade u Vojvodini.

Sample Image
Živkić

Iz kataloga izložbe, kojeg potpisuje jedan od najpoznatijih vojvođanskih  fotografa  Geza Lennert saznajemo, da autori izloženih fotografija  pripadaju širokoj vojvođanskih fotografskoj  sceni, od profesionalaca do amatera , te ističe: „Koliko su različite njihove životne profesije, toliko je različito i njihovo gledanje na fotografiju.

Sample Image
Župunski

Ima ih, koji pomno prate zbivanja na izložbama fotografije u Evropi i svijetu, slijede suvremene trendove i pomodne pravce, a ima i onih, koji ne popuštaju u svom klasičnom pristupu temi i motivu. Izbor tema im je raznolik i šaren: od klasičnih portreta nasmiješenih staraca ili djece, preko žanr-portreta do akt-portreta, klasičnog akta, vojvođanskih pejzaža – njiva i livada, šumaraka i proplanaka Fruške gore, barskog sveta Zasavice, žita Bačke i bundeva kikinđanskih, ajnfort kapija nekadašnjih švapskih kuća, portreta u ambijentu, somborskog groblja, urbanih pejzaža  

Sample Image
Živković

Sve je različito, na prvi pogled tu nema ničeg zajedničkog, a ipak je na svim fotografijama ove zbirke prisutna zajednička nit vodilja – zajednički motiv – Vojvodina na dlanu, Vojvodina u srcu autora ove izložbe."

Sample Image
Bubnjević

Autori izloženih fotografija su:
Aleksandar Čule, Anica Župunski, Aleksandar Gusman, Boris Dejanović, Branislav Stanković, Radomir Maša Dikosavljević, Aleksa Simijonović, Aleksa Plačkov, Miloš Ćurić, Zoran Stojaković, Milenko Radovanov, Jožef Gergelj, Ljubomir Paljić, Vesna Stojaković, Natalija Kovačević, Ivan Ivanović, Stevan Pete, Tibor Berko, Siniša Graovac, Senka Vlahović, Robert Semnic, Siniša Kiršek, Zdravko Simijonović, Borivoj Mirosavljević, Marjan Urekar, Jožef Išpanović, Kaća Lazukić Ljubinković, Rajko R. Karišić, Samuel Almaš, Stevan Lazukić, Ana Lazukić, Ljubomir Kojić, Milan Živković, Geza Lennert, Dobrila Martinov, Siniša Bubnjević i Dušan Živkić.

Sample Image
Kojić

Vinko Šebrek
vinko.sebrek@siol.net

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole