Vodovodne cijevi u Paljuvu i dalje čekaju

paljuv

Lijepa naša Hrvatska postala je zemlja lažljivaca i mutljivaca. Samo jedan takav primjer je i slučaj mjesta Paljuv u zaleđu Zadra. Mjesto koje se nalazi na predivnoj lokaciji u općini Novigrad. Sve bi bilo idealno da ne postoji veliki problem, a to je voda. Paljuv nema vodovodnu mrežu pa nema niti vodu priopćava Stranka hrvatskog zajedništva Zadar.

Cijelo naselje se snalazi s vodom tako što imaju cisterne. Sva nastojanja načelnika općine da Paljuv dobije vodu u što kraćem vremenskom periodu nisu urodila plodom. Vodovodna mreža se počela raditi prije 3 godine i tada se napravila mreža od Smilčića do ulaza u Paljuv, gdje su radovi stali jer su postojala 2 razloga. Prvo, firma koja je izvodila radove otišla je u stečaj, a drugi razlog je jedan mještanin koji je stopirao radove, navodno jer je trasa vodovoda išla kraj njegove njive.

Neshvatljivo je da su neki pojedinci jači od države i cijelog mjesta. I sad, nakon više od 3 godine radovi su opet počeli, ali upitno je do kad i do kud? Hrvatske vode i Vodovod Zadar očito ne žele završiti vodovod u Paljuvu ove godine jer se čekaju izbori, pa nek se tada vidi da se ipak nešto radi.

Sramota, jer Paljuv koji je samo 800m od mora i ispod kojeg ima izvor vode koja otiče u more, moglo bi donijeti napredak mjestu i turizam koji bi podigao financijski mjesto i općinu Novigrad. Svima je jasno da netko ne želi napredak Paljuvu.