Vodostaj raste, vatrogasci brane kuću po kuću

cicko poljana 2

Centimetar po satu raste vodostaj u Čičkoj Poljani, najkritičnijem mjestu na velikogoričkom području, pa vatrogasci brane kuću po kuću podizanjem zečjih nasipa ispred njihovih ulaza

Na Gorica.hr, službenoj internetskoj stranici Grada Velike Gorice, stoji kako se očekuje povećanje vodostaja, ali ne i rast većom brzinom od sadašnje. Tako bi razina trebala dosegnuti onu prošlogodišnju od 325 centimetara, a možda i veću.

Zapovjednik velikogoričkog Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos istaknuo je kako nema mjesta za paniku, ali i ponovno upozorio mještane da podignu namještaj u ugroženim kućama i osiguraju dovoljnu količinu lijekova i osnovnih potrepština te paze na mogući doticaj vode sa strujom.

Zapovjednik velikogoričke Vatrogasne zajednice Boris Turan napomenuo je da vatrogasnih snaga ima dovoljno i da rade koordinirano.
Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije popodne je priopćio kako je situacija i dalje najkritičnija u Čičkoj Poljani, jer je Odransko polje u šest sati naraslo 12 centimetara.

cicko poljana

Veliki problem predstavlja i vodni val koji se stvara na Kupi, koji će u četvrtak ponovno utjecati na rast vodostaja Odre, što će se opet odraziti na područje Čičke Poljane i Orla. (Foto: FAH, Dalje)