Skip to content

Visoki francuski gosti na izložbi akademika Vanište u Karlovcu

francuzi

Iskreno divljenje i poštovanje prema djelu hrvatskoga akademika

Ova je godina zaista u znaku akdemika Josipa Vanište i njegovoga djela, te izložbe koja je nakon Zagreba postavljena i u Karlovcu. Tako su gospođa Michele Boccoz, veleposlanica Francuske u Hrvatskoj, gospođa Ina Pouant, ataše za kulturu i zamjenica ravnatelja Francuskog instituta u Zagrebu te asistent Mišo Uštulica u srijedu, 4. lipnja, posjetili izložbu crteža, kolaža, slika i projekata Josipa Vanište: Ishodišta, postavljenu u Galeriji „Vjekoslav Karas” u Karlovcu.

IMG 0269

Izložbu je organizirao Gradski muzej Karlovac, a uvažene goste je izložbom provela gđa Antonija Škrtić, autorica izložbe i kustosica Gradskog muzeja Karlovac. Ona je naglasila da je jedno od ishodišta Vaništinog opusa i svjetonazora francuska umjetnička baština, književnost i filozofija. Gospođa Michele Boccoz izrazila je iskreno divljenje ostvarenjima akademika Josipa Vanište i izložbom, te je u ovoj prigodi iskazala duboko razumijevanje i poštovanje prema njegovom djelu.

IMG 0293

Valja još jednom naglasiti kako na ovaj način Vaništino djelo, ali i ispreplitanje hrvatske s francuskom kulturom, dobijaju ujednu novu dimenziju i značenje.

Foto i tekst: Nives Gajdobranski

IMG 0322

IMG 0336

IMG 0379