Više od 1.000 plesača iz cijele Hrvatske stiže u CeKaTe na 11. susrete plesnih grupa

Na ovogodišnjim Susretima, koji će se održati u tri termina, nastupit će 66. plesnih grupa koje će izvesti 142 koreografije

11-susreti-treps

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine organizira 11. susrete plesnih grupa, a na kojima će svoje plesno umijeće pokazati više od 1.000 plesača iz cijele Hrvatske. Na ovogodišnjim Susretima, koji će se održati u tri termina, nastupit će 66. plesnih grupa koje će izvesti 142 koreografije.

Plesne skupine natjecat će se u četiri kategorije: klasični ples, suvremeni ples, kategoriji step, društveni, jazz, show te kategoriji urbani (street dance) plesni izričaj. Susreti će se održati u tri termina – 22. ožujka na Trešnjevačkoj će se plesnoj sceni predstaviti grupe koje će izvoditi urbane plesne izraze, termin od 28.do 30.ožujka rezerviran je za show, jazz, društveni, te step plesni izraz, dok je suvremeni i klasični plesni izraz na rasporedu u travnju, i to od 11. do 13. Program svake od plesnih večeri počinje u 19h.

Cilj Susreta prvenstveno je ostvarivanje mogućnosti za scenski nastup mladih plesača amatera i to pred brojnom publikom na velikoj plesnoj sceni, te podizanje kvalitete amaterske plesne scene uopće. Susreti svake godine postižu velik uspjeh, a priznanje im odaje i više od 100 prijavljenih plesnih grupa koje će i ove godine pokazati što znači voljeti ples.

Trešnjevačka plesna scena pridružit će se i obilježavanju Svjetskog dana plesa 29. travnja.