Video projekcija filma ‘I’M NOBODY’ Barbare Matejčić i Nine Urumov

projekcija filma

projekcija filma

I’m Nobody je kratki dokumentarni film autorice Barbare Matejčić i Nine Urumov u produkciji Restarta, Zavoda Voluntariat, Omladinskog centra Ck13

Film će biti projiciran kao kontinuirana prostorna video projekcija. u Greti od ponedjeljka 20.01. do subote 25.01. svakog dana, non-stop od 17 do 20h. Ulaz je slobodan.

Da morate napustiti dom u strahu za vlastiti život, što biste ponijeli sa sobom? Oni znaju odgovor. Izgubili su sve. Osjećaju se kao nitko i ništa dok drugi odlučuju o njihovoj budućnosti. Oni su tražitelji azila u zemlji koja ne voli strance.

Barbara Matejčić je slobodna novinarka s adresom u Zagrebu. Piše za tiskane i online medije u Hrvatskoj i regiji, uglavnom o društvenim temama i ljudskim pravima. Članica je odbora i koordinatorica za Hrvatsku danske mreže za istraživačko novinarstvo u jugoistočnoj Europi Scoop. Nagrađena je za najbolje praćenje LGBT tema u Hrvatskoj od 2000. do 2010.

Nina Urumov rođena je 1984. godine u Zagrebu gdje je završila Pravni fakultet. Za vrijeme studija volontirala je u UNHCR-u Hrvatska, na ZAGIMUN-u i na Zagreb Film Festivalu. Pohađala je nekoliko radionica dokumentarnog filma u Zagrebu, a ‘I am Nobody’ je prvi film koji je napravila.

Redateljice: Barbara Matejčić, Nina Urumov
Snimateljice: Nina Urumov, Barbara Matejčić
Montažerka: Sandra Bastašić
Producenti: Oliver Sertić, Ana Hušman
Mentori: Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Elida Mesaros Lajko, Romana Zajec
Produkcija: Restart, Zavod Voluntariat, Omladinski centar Ck13
Trajanje: 15 min.
Godina: 2012.
Format snimanja: hd