Večer glazbe i večer plesa – GŠ B. BERSA u HNK Zadar

bersa
Glazbena škola Blagoje Bersa sljedećeg tjedna priređuje dva programa u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar

bersa

Prvi, pod nazivom Večer glazbe, održat će se održati u ponedjeljak 26. svibnja s početkom u 19 sati.

Učenici i profesori raznih glazbenih odjela predstavit će plodove svojega rada tijekom ove školske godine.

Pjevat će Luka Šindija, gitaru će svirati Lucija Habuš, nastupit će dva kvarteta gitara kojeg čine Jakov Kačan, Matija Pažanin, Lisa Gregov i Vid Višić; Kristijan Glavan, Marta Ostojić, Andreja Vodopija i Katia Šarlija. Klavir će svirati Sara Ćoza, Francesca Paleka i Andrej Karić, a violončelo Karla Miličević i Manuela Barić.

Na pozornici HNK muzicirat će i flautisti Ema Čimbur, Luka Klečina, klarinetisti Matej Levačić i Marta Zrilić, violistica Dora Kanjer te trubač Dino Sikirić.

Profesor Josip Marcelić pripremio je ansambl violina i gitara, profesorica Barbara Mračić Gudački orkestar Škole, profesor Dražen Habuš Puhački orkestar, a zbor Bersići i klapu Bersice, profesorica Marjana Dušević.

Ostale učenike pripremili su njihovi profesori Željko Andrić, Melita Ivković, Linda Ivić Bijuklić, Milja Kačinari, Lidija Ledinić, Nenad Novak, Nela Šarić, Jurica Šoša i Ivan Vihar.

U srijedu 28.5. također u Velikoj dvorani HNK Zadar s početkom u 19 h održat će se Večer plesa Glazbene škole Blagoje Bersa. Uveličat će je nastupi svih učenika plesnog odjela, od prvog do četvrtog osnovne i drugog razreda srednje škole, te učenice drugog razreda osnovne škole Područnog odjela Preko, koje su ove godine na Natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojile 3. nagradu.

Učenice drugog srednje suvremenog plesa osvojile su drugu nagradu na istom natjecanju, a osim koreografija suvremenog plesa izvest će narodne plesove iz Prigorja.

Učenici nastupaju za pomoć poplavljenim područjima.

Obje večeri sakupljat će se dobrovoljni prilozi koji će se uplatiti na račun Caritasa.