Varga smijenio sanacijske upravitelje svih pet KBC-a u zemlji

varga

Na čelo onog najvećeg, KBC zagrebačkog Rebra, Vlada će u četvrtak imenovati doktora Hrvoja Vrčića, uglednog ginekologa koji će naslijediti dr. Zlatka Giljevića. I drugi zagrebački KBC ostaje bez dosadašnje ravnateljice Vesne Šerić na čije će mjesto doći dr. Marko Duvnjak, predsjednik upravnog vijeća HZZO-a i nekoć šef gastroenterologije u toj bolnici.

Bez dugogodišnjeg ravnatelja dr. Hermana Hallera ostat će i riječka bolnica kojom će upravljati dr. Davor Štimac. U Splitu će dr. Kolju Poljaka zamijeniti Vedran Čorić, a u Osijeku će novi ravnatelj, prema neslužbenim informacijama, postati dr. Sven Kurbel. Iz Ministarstva zdravlja informacije o smjenama nisu komentirali.

Potvrda ”Varginih ravnatelja” očekuje se na idućoj sjednici Vlade u četvrtak, a ono što je sigurno jest da je smjena glavnih ljudi najvećih bolnica u zemlji tek početak čistke upravljačkih kadrova koje je ministar Varga najavio.

Rezultati rada bolnica tijekom prošle godine, stanje listi čekanja, broj zaposlenih, dio su najavljenih kriterija prema kojima će bolnice ostvarivati i svoje bolničke proračune što se očito smjenom čelnika najvećih bolnica počinje i realizirati. Ministar zdravlja više je puta najavio kako će na upravljačke funkcije bolnica postaviti menadžere koji će osobno odgovarati za financijsko-poslovne rezultate zdravstvenih ustanova kojima upravljaju. Vecernji.hr, Foto: Goran Jakus/PIXSELL